Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Stiri Sanatate
A   A   A

Platforma RecoMedica asigura evaluare si preventie medicala la distanta

Platforma RecoMedica asigura evaluare si preventie medicala la distanta
RecoMedica asigura triaj si evaluare medicala online gratuita pentru a preveni raspandirea virusului Covid-19 in Romania.
RecoMedica, startup-ul romanesc care ofera ghidare si asistenta medicala online gratuita pentru a ridica nivelul de preventie medicala, a lansat o campanie speciala pentru a ajuta utilizatorii sa identifice daca simptomele pe care le au sunt urgente sau daca sunt legate de Virusul Covid-19.

RecoMedica asigura acest serviciu cu ajutorul celor peste 60 de medici la nivel national din retea. Astfel, platforma poate fi folosita de romani complet gratuit si beneficiaza de o mare sustinere din partea medicilor de familie din tara.

"Suntem printre primele proiecte medicale din Europa care au luat atitudinea de a ajuta la gestionarea situatiei actuale. Acum avem validarea ca functioneaza proiectul si dorim sa venim in ajutorul autoritatilor si a oricarei persoane care are nevoie de noi. Va cerem sustinerea in perioada urmatoare pentru a ajunge si a ajuta un numar cat mai mare de oameni.", a declarat Eduard Cioroaga, co-fondatorul si CEO-ul RecoMedica.

"In urmatoarea perioada este esential sa ne monitorizam foarte bine orice timp de simptom si trebuie sa primim opinii medicale intr-un mod cat mai simplificat, inclusiv pentru cazurile de depresie si anxietate. Nu este indicat sa ingreunam camerele de garda sau cabinetele medicilor de familie sau alte specializari cu probleme non-urgente, asa ca invitam romanii sa foloseasca platforma RecoMedica pentru a afla exact ce actiune medicala trebuie sa ia si cat de urgenta este problema cu care se confrunta", a adaugat Eduard Cioroaga.In ultima saptamana platforma inregistrat deja peste 2000 de solicitari online pe site-ul RecoMedica, iar numarul vizitelor zilnice este in crestere cu fiecare zi cu care avanseaza pandemia. Raspunsurile rapide sunt oferite cu ajutorul medicilor activi zilnic care raspund rapid solicitarilor.

Cazurile inregistrate pana in prezent in platforma au fost clasate astfel:

  • 80% au primit Nivel de Urgenta Zero sau Usor - au facut o simpla verificare si au doar probleme minore de preventie medicala;
  • 13% au primit Nivel de Urgenta Mediu - au fost directionati in zilele urmatoare spre un serviciu medical de tip Medicina de Familie;
  • 2% situatii medicale complicate (care stateau acasa de mult timp cu o problema reala, dar pentru care nu au actionat deloc pana atunci);
  • 2% persoane cu depresie sau anxietate;
  • 3 % probleme respiratorii - au fost directionati spre Medicii de Familie/ Camera de Urgenta / 112.
"In aceasta perioada apar tot felul de reactii si de comunicate legate de epidemia cu Coronavirus Covid-19, asa ca recomandarea mea este sa evitam panica, reactiile emotionale disproportionate generate de acest eveniment.", a declarat Cristina Matei, medic primar medicina de familie in Bucuresti si medic colaborator RecoMedica.

"Daca nu reusiti sa luati legatura cu medicul de familie si daca aveti posibilitatea tehnica de conexiune la internet, recomandam sa accesati platforma RecoMedica. Aceasta este o platforma care poate fi accesata gratuit si unde se poate trimite o cerere la care unul dintre medicii RecoMedica va raspunde in maxim o ora.

In conditiile in care epidemia cu Coronavirus-Covid 19 sau un virus gripal se extinde, numarul de oameni afectati creste exponential si ar fi bine de cunoscut ce alte posibilitati au oamenii pentru a-si mentine sau recupera starea de sanatate.

Platforma RecoMedica vine in intampinarea nevoilor populatiei, medicii RecoMedica sunt medici de familie care lucreaza in plus, in afara programului de consultatii la cabinet, pentru a face recomandari medicale si a orienta persoana rapid si corect in vederea solutionarii problemei sale medicale."
, a adaugat Cristina Matei.

Despre RecoMedica

RecoMedica este un proiect online de ghidare si asistenta medicala gratuita.

Compania asigura un sistem triaj medical online gratuit (ofera informatii despre starea de sanatate, directionarea de specializare si nivelul de urgenta), prin colaborarea cu peste 60 de cadre medicale din Romania.

Astfel, RecoMedica ajuta utilizatorii sa actioneze corect de la primele momentele ale aparitiei unui simptom sau a unei probleme medicale.

Intrati pe www.recomedica.com ca sa aveti parte de prima evaluare medicala online gratuita!
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 18 Martie 2020, ora 12:40
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 2450 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor