Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Program sanatate
A   A   A

Ritli Ladislau: FMI insista asupra elaborarii unei noi legi a sanatatii

Ritli Ladislau: FMI insista asupra elaborarii unei noi legi a sanatatii
FMI insista ca Romania sa aiba o noua legislatie pentru domeniul Sanatatii, a anuntat ministrul Ritli Ladislau duminica la Satu Mare.
"FMI insista si ne-a recomandat sa continuam elaborarea noii legislatii, cu o prudenta mai mare decat pana acum si cu o consultare mai larga a profesorilor si a bolnavilor. Noi ne-am angajat ca pana la mijlocului anului sa avem un proiect", a spus Ritli.

Potrivit ministrului Sanatatii, se va face o mai buna promovare a propunerilor noii legi pentru a nu exista interpretari gresite.
"Pachetul de baza va functiona pe doua niveluri, reglementarea consumului, respectiv prescrierii medicamentelor strict pentru afectiunile pentru care a fost autorizat medicul. De asemenea reducem numarul de zile de spitalizare, unde cu foarte mult depasim media europeana. La interventiile chirurgicale in alte zone oamenii stau doar doua zile pentru spitalizare", a adaugat Ritli.

Ministrul a precizat ca proiectul noii legi va fi trimis la Parlament, urmand sa fie introdusa o suma mica pentru asigurarea coplatii. Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a participat duminica la inaugurarea noii Unitati de Primire Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare.

Facebook ShareTweet
 Duminica, 05 Februarie 2012, ora 15:12

 Articol citit de 3244 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor