Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sanatate > Program sanatate
A   A   A

Tehnologia lupta impotriva cancerului: Un sistem informatic poate revolutiona medicina

Tehnologia lupta impotriva cancerului: Un sistem informatic poate revolutiona medicina
Un sistem informatic care poate citi lucrari stiintifice intr-o maniera similara omului promite sa revolutioneze domeniul cercetarii cancerului, potrivit cercetatorilor de la Cambridge.
Sistemul informatic CRAB e capabil sa lectureze milioane de articole din care sa retina indicii cu privire la cauza tumorilor. De la realizarea acestei inovatii tehnologice, cercetatorii au descoperit deja cu ajutorul CRAB o potentiala explicatie in ceea ce priveste inducerea cancerului pancreatic la barbati de anumite substante chimice, scrie The Telegraph.

CRAB utilizeaza cea mai inovatoare tehnologie in domeniul inteligentei artificiale, denumita procesarea limbajului natural, care e folosita si de catre software-ul Siri pentru iPhone 4S. Aceasta tehnologie permite computerelor sa citeasca texte si sa inteleaga sensul lor, in ciuda ambiguitatilor.

Sistemul va fi folosit pentru prima data pentru a evalua riscul unor substante chimice care stau la baza cauzelor cancerului, iar cercetatorii de la Universitatea din Cambridge sustin ca il vor folosi in scop medical si va fi pus la dispozitia cercetatorilor online, prin intermediul unei interfete web. De asemenea, cercetatorii de la Cambridge spera ca tehnologia va putea fi adaptata si spre alte domenii ale stiintei.

Facebook ShareTweet
 Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 15:10
 Autor:  Raluca Dan

 Articol citit de 2788 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor