A fost detectat un nou soft de tip malware care ataca dispozitivele Apple

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 08:50
2847 citiri
A fost detectat un nou soft de tip malware care ataca dispozitivele Apple
Foto: agenda.ro

O companie de securitate informatica din San Francisco a anuntat ca a detectat un nou software rau intentionat (tip malware), care ataca dispozitivele electronice ale marcii Apple - telefoane iPhone, tablete iPad si computere Mac - si care a afectat deja sute de mii de utilizatori, noteaza joi EFE.

Noul soft malware impotriva Apple, creat pentru a provoca pagube sau a sustrage ilegal informatii din computere sau alte dispozitive electronice, are ca tara de origine China si s-a propagat prin magazinul de aplicatii online Maiyadi App Store, potrivit Agerpres.

Firma Palo Alto Networks, care a detectat acest program malign pe care l-a numit "WireLurker", subliniaza intr-un comunicat ca este o amenintare "la scara mare", cea mai ampla lansata vreodata impotriva produselor Apple.

Potrivit companiei californiene, "WireLurker" a infectat "467 de aplicatii create pentru sistemul operativ Mac OS X" care sunt disponibile in magazinul virtual Maiyadi App Store si care au fost descarcate de 356.104 de utilizatori in ultimele sase luni.

Acest lucru nu inseamna ca toti cei 356.104 de utilizatori au fost afectati, avand in vedere ca nu se stie exact cand au fost virusate aplicatiile si de ce unele dispozitive au putut neutraliza soft-ul malware, dar se presupune ca toate au fost supuse, sau cel putin expuse, unui potential risc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#soft tip malware atac dispozitivele Apple, #companie securitate informatica , #Stiri Software