Majorarea taxelor de proprietate industriala, amanata

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 23:52
1378 citiri
Majorarea taxelor de proprietate industriala, amanata

Guvernul a amanat pentru 2012 cresterea cu 20% a taxelor de proprietate industriala percepute persoanelor fizice si juridice, care trebuia aplicata din 2011, considerand ca o asemenea majorare ar diminua numarul cererilor de protectie, cu efect negativ asupra activitatii de inovare pe timp de criza, transmite Mediafax.

Majorarea de 20% rezulta din faptul ca taxele din domeniul proprietatii industriale urmau sa fie calculate, incepand cu 1 ianuarie 2011, la un curs de 4,3 lei pentru un euro fata de valoarea de calcul actuala de 3,6 lei pentru un euro.

Prin ordonanta de urgenta, Executivul a decis ca actualizarea taxelor din domeniu sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2012, si nu de anul viitor.

Guvernul justifica decizia prin faptul ca majorarea taxelor pentru protectia drepturilor de proprietate industriala va restrange posibilitatile financiare ale solicitantilor si, implicit, va conduce la diminuarea numarului de cereri de protectie, cu un puternic efect negativ asupra activitatii de inovare, in contextul relansarii economice a mediului de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe, #majorare, #proprietate industriala , #Inovatii