Oamenii nu au incredere in noile tehnologii. Tu ai fi de acord sa te consulte un robot cand esti bolnav?

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 16:08
7103 citiri
Oamenii nu au incredere in noile tehnologii. Tu ai fi de acord sa te consulte un robot cand esti bolnav?
Foto: Surgical Tribune

Scepticismul britanicilor in privinta capacitatii programelor de Inteligenta Artificiala de a interpreta corect datele analizelor si consultatiilor medicale efectuate de roboti este la cote maxime.

Un studiu recent al Pricewaterhouse Coopers desfasurat in 12 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa arata ca britanicii manifesta cea mai mare neincredere in fata noilor tehnologii din sectorul medical, doar 39% dintre ei acceptand sa isi puna soarta in mainile robotilor, anunta CNBC.

Doar nemtii par sa impartaseasca acelasi sentiment, in Germania doar 41% din populatie acordand incredere noilor tehnologii din medicina.

In schimb, acestea se bucura de o popularitate crescuta in randul turcilor (85%) si a nigerienilor (94%).

Ca un facut insa, localnicii din Regatul Unit se bucura de cele mai noi tehnologii din medicina, un exemplu fiind implementarea platformei DeepMind de la Google in spitalele britanice, aceasta constand in asigurarea asistentei permanente din partea robotilor care monitorizeaza evolutia starii de sanatate a pacientilor cu ajutorul unor date colectate prin aplicatiile de pe telefonul mobil.

Barbatii par ceva mai deschisi fata de tehnologie decat femeile din Marea Britanie (raportul fiind de 47% la 32%), iar tinerii se arata cei mai increzatori in capacitatea programelor artificiale (55%).

"Cu cat mai tanar este grupul demografic analizat, cu atat mai mare este probabilitatea ca acestia sa perceapa noile tehnologii medicale intr-o lumina pozitiva.

Daca doar o parte din cei chestionati sunt de acord sa apeleze la serviciile asigurate de noile tehnologii, acest lucru ar putea duce la realizarea unor importante economii. Iar acestea ar putea fi folosite pentru a raspunde imenselor probleme financiare cu care se confrunta sistemul de sanatate din Marea Britanie", a explicat Brian Pomerings, omul care a coordonat studiul PwC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#aplicatii medicina IA, #inteligenta artificiala, #criza sanatate Marea Britanie, #studiu Pricewaterhouse Coopers , #Programare