Platforma manualelor digitale a avut peste 16 milioane de accesari in primele doua zile

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 14:00
1698 citiri
Platforma manualelor digitale a avut peste 16 milioane de accesari in primele doua zile

Platforma pe care au fost postate manualele digitale, www.manuale.edu.ro, a inregistrat peste 16 milioane de accesari si 37.000 de vizitatori in primele 48 de ore de la lansare, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Platforma permite accesarea gratuita a manualelor in format digital pentru clasele I si a II-a.

Noile manuale au aceasta componenta digitala, dar sunt disponibile si in format tiparit. In versiunea print, manualele sunt structurate in doua volume, cate unul pentru fiecare semestru, ca solutie la o problema semnalata de multe ori de parinti si de profesori: greutatea ghiozdanelor.

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a anuntat, joi, ca a initiat deja procedurile pentru revizuirea programelor si apoi a manualelor pentru clasele a III-a si a IV-a, potrivit Mediafax .

Ministerul Educatiei a anuntat, miercuri, ca manualele digitale pentru clasele I si a II-a au fost aprobate si pot fi folosite la clasa, fiind incarcate, in aceeasi zi, pe site-ul www.manuale.edu.ro.

Totodata, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale pentru disciplinele din clasele I si a II-a, castigatoare ale licitatiei organizate de Ministerul Educatiei, au fost semnate luni.

Ministerul Educatiei a precizat ca este vorba despre manualele la disciplinele "Matematica si exploarea mediului" pentru clasele I si a II-a, "Comunicare in limba romana", clasa a II-a, "Comunicare in limba moderna - Limba engleza" pentru clasele I si a II-a, "Comunicare in limba materna maghiara", clasa I si "Comunicare in limba romana pentru minoritati", clasa I.

Elevii claselor I si a II-a ar fi trebuit sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala, de la inceputul anului scolar. Acestea nu au ajuns insa in scoli pana in 15 septembrie, intrucat licitatia organizata de Ministerul Educatiei a fost contestata de unele edituri. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#platforma manuale digitale, #accesari manuale digitale , #Stiri Software