Zynga nu se grabeste sa investeasca in jocurile pe telefoanele mobile

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 11:01
1505 citiri
Zynga nu se grabeste sa investeasca in jocurile pe telefoanele mobile

Dezvoltatorul de jocuri Zynga ramane precaut in implementarea unor investitii semnificative in jocurile pe telefoanele mobile, preferand titluri precum FarmVille jucate in retea, in ciuda unei industrii care se orienteaza din ce in ce mai mult catre dispozitivele mobile.

Analistii din industria jocurilor au subliniat in ultimele luni ca dezvoltatorii trebuie sa se adapteze numarului ridicat de persoane care utilizeaza Internetul de pe smartphone-uri si tablete, in detrimentul PC-urilor.

Temerile privind orientarea Zynga catre jocurile de retea construite pe platforma Facebook au cantarit mulr la Bursa, actiunile companiei scazand cu 50% de la valoarea prezentata in Oferta Publica Initiala din decembrie 2011, si anume zece dolari, conform Reuters.

Mark Pincus, directorul Zynga, a declarat ca investitiile din industria de jocuri ar trebui orientate masiv catre segmentul mobil, dar a adaugat ca dezvoltatorul va pune accent pe jocurile in retea bazate pe platforma Facebook, din cauza ca exista anumite incertitudini in ceea ce priveste dezvoltarea platformei mobile in viitor.

"Investim zece milioane de dolari intr-o franciza de jocuri de genul Ville", a spus Mark Pincus. "Nu putem avea acelasi tip de incredere in cazul investitiilor pe segmentul mobil. Sunt increzator insa ca in urmatorii ani vor ajunge in punctul in care aceasta miscare va fi facuta fara probleme".

Jocuri precum CityVille si FarmVille, construite pe platforma Facebook, au contribuit la realizarea unor venituri de 1,1 miliarde de dolari in 2011 si o medie lunara de 223 milioane de jucatori anul trecut.

#Zynga investitii, #Zynga platforma Facebook, #Zynga investitii jocuri mobile, #jocuri telefoane mobile Zynga , #Jocuri