Câți bani a primit de la autorități tenismena Alexia Tatu după ce a câștigat turneul de la Wimbledon

Joi, 25 August 2022, ora 16:07
322 citiri
Câți bani a primit de la autorități tenismena Alexia Tatu după ce a câștigat turneul de la Wimbledon
Alexia Tatu. Foto: Eurosport

Jucătoarea de tenis Alexia Tatu, câştigătoare a turneului de tenis de la Wimbledon U14 şi antrenorul acesteia Gabi Caloian au fost premiaţi joi de Consiliul Judeţean Buzău.

Astfel, Alexia Tatu a primit din partea deliberativului judeţean din Buzău suma de 9.000 de lei, iar antrenorul acesteia suma de 3.000 de lei. Totodată, tânăra campioană de la Wimbledon şi-a prezentat, joi în faţa aleşilor judeţeni trofeul obţinut în Anglia aceasta fiind prima prezentare a premiului obţinut, care a ajuns la Buzău abia la începutul acestei săptămâni.

Pe lângă premiile acordate Alexiei Tatu şi antrenorului ei, aleşii judeţeni au mai aprobat un proiect de hotărâre prin care Consiliul Judeţean va înlesni participarea a 10 jucători de tenis în frunte cu Alexia Tatu la un turneu de tenis organizat la Chişinău în luna septembrie, iar preşedintele CJ Buzău a promis că va căuta resurse să sprijine participarea în această toamnă la Masterul U16 de la Monte Carlo.

"Vă mulţumesc pentru premiile acordate dar şi pentru proiectul pe care l-aţi votat. E un proiect unic în ţară ca sportivii unui club să participe la un turneu internaţional U16 respectiv cel de la Chişinău. Aici vrem să acumulăm punctele necesare pentru ca Alexia să participe în octombrie la Masterul de la Monte Carlo, un obiectiv pe care ni l-am asumat pe parcurs având în vedere că Alexia a devenit nr 2 european la categoria U16 în condiţiile în care ea a împlinit abia sâmbătă 14 ani", a spus antrenorul Gabi Caloian.

„Atunci vreau să vă spun şi cred că sunt şi în asentimentul colegilor mei consilieri că vom încerca să fim alături de Alexia şi în turneul de la Monte Carlo şi vom încerca să fim alături nu doar cu sufletul", a spus Petre Emanoil Neagu.

De asemenea antrenorul Alexiei Tatu a subliniat că performanţa elevei sale este una extraordinară şi că totuşi aceasta şi-ar dori să poată continua antrenamentele la Buzău în ciuda faptului că infrastructura sportivă din judeţul natal nu este deloc propice pentru performanţă.

„Sperăm ca să putem să ne pregătim la Buzău în continuare pentru că până aici ne-a fost suficient ce am avut, însă infrastructura pentru marea performanţă lipseşte cu desăvârşire. Avem nevoie ca în câţiva ani să ne pregătim pentru seniori şi infrastructura este ceea ce lipseşte la Buzău.

Am discutat problemele astea şi pe plan central, şi pe plan l ...citeste mai departe despre "Câți bani a primit de la autorități tenismena Alexia Tatu după ce a câștigat turneul de la Wimbledon" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alexia tatu, #wimbledon, #autoritati, #bani premiere , #Stiri Sport