Deschiderea unui magazin de incaltaminte sport online si posibilele obstacole in calea afacerii

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 12:34
3209 citiri
Deschiderea unui magazin de incaltaminte sport online si posibilele obstacole in calea afacerii
Foto: Wikipedia/Adidas

Poti fi clientul fidel al unei marci de incaltaminte sport, dar acest lucru nu va conta foarte mult atunci cand iti propui sa intri in afaceri cu un magazin adidasi online.

Reprezentarea unui brand in comertul online este un segment care se supune unor reguli destul de stricte stabilite intre compania producatoare si distribuitorul national exclusive al marcii. Iata ce trebuie sa sti daca vrei sa deschizi de maine un magazine de adidasi si tenisi de marca online.

Magazin Adidas: activitate pe canale neoficiale

Poti evita raportarea directa la politica stabilita de producator si distribuitorul sau national autorizat intrand intr-un segment de mic comert online cu produsele tale preferate.

Insa, acest lucru nu iti va permite decat sa pui in vanzare produse din clectiimai vechi, achizitionate in cadrul unor lichidari de stocuri ale unor mari magazine din afara tarii.

Dezavantajul este ca nu vei putea miza niciodata pe suportul logistic al producatorului pentru mediatizarea afacerii tale. Iar publicul s-ar putea dovedi neinteresat de marfa pusa in vanzare de tine in cadrul unui magazin virtual de articole sport, de exemplu.

Magazin de adidasi si tenisi online: avantajele cooperarii

Daca planurile afacerii tale vizeaza dezvoltarea treptata a magazinului online de pantofi sport pe care il ai in proiect, atunci este indicat sa urmezi canalele oficiale. Primul pas consta in contactarea producatorului sau a reprezentantului sau commercial din regiune pentru a vedea care sunt obligatiile si avantajele unui magazin partener.

Raspunsul te va pune la curent cu politica de vanzari, calendarul promotiilor stabilit de catre producator si distribuitori si alte amanunte care sunt integrate in politica de marketing pe regiunea respectiva. Vei observa ca micul tau magazin Adidas are de asemenea cateva avantaje.

Printre acestea se numara dreptul de a efectua vanzari la preturi promotionale a unor produse, certificarea produselor puse in vanzare online, licentierea magazinului in cadrul retelei de distributie si oferirea unor discounturi generoase la marfa achizitionata din reteaua oficiala. Sigur, inceputul pentru un magazin Adidas online se poate dovedi greoi, dar in timp ai toate sansele sa te afirmi ca unul dintre distribuitorii importanti de pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#magazine adidasi, #magazin virtual de incaltaminte, #pantofi sport, #deschidere magazin online, #afaceri online cu incaltaminte sport , #Incaltaminte sport