Destinatii din Romania pentru pasionatii de catarari

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 15:00
1683 citiri
Destinatii din Romania pentru pasionatii de catarari

Escalada sportiva este un fenomen din ce in ce mai popular in Romania. Exista sali si cluburi unde cataratorii de toate nivelurile isi pot practica pasiunea. Dar pentru cei care vor sa treaca la urmatorul nivel, exista si locuri in aer liber unde-si pot linisti microbul.

E adevarat ca ai nevoie de conditie fizica, ceva experienta si, eventual, un card de credit pentru tot echipamentul suplimentar. Dar si satisfactia creste cand cuceresti un versant natural in locul unui perete artificial.

Costila

La o suta si ceva de kilometri de Bucuresti, in Parcul Natural Bucegi, se afla o zona foarte apreciata de alpinistii romani.

La Costila, exista mai multe trasee pe stanca si patru mari pereti: Peretele Vulturilor, Costilei, Galbenele si vaii Albe. In zona se afla si refugiul Costila, unde poti innopta, daca e cazul, si care poate fi un bun punct de plecare pentru orice traseu.

Roca: conglomerat

Cheile Rasnoavei

Zona Rasnov atrage multi pasionati de adrenalina. Parcul de aventura are oferte pentru oricine. Aici, putem sa ne mandrim cu cea mai inalta instalatie de bungee-jumping din Europa de Est.

Sunt si multe trasee de tiroliana. Dar Masivul Postavaru ascunde si cateva trasee de escalada, echipate cu spituri si cu grade diferite de dificultate.

Roca: calcar

Prapastia Ursului

Veteranii in domeniu probabil ca te-ar indruma catre Prapastia Ursului din Masivul Piatra Mare. Si ai motive bune sa-i asculti. Peisajele sunt superbe, esti aproape de Brasov, iar traseele de escalada si alpinism sunt destul de diverse.

Acestea sunt deschise in orice anotimp, cat timp vremea e buna. Sunt echipate cu spituri si lanturi, dar trebuie sa te astepti la trasee destul de lungi, care depasesc doua lungimi de coarda.

Roca: calcar

Bratilesti

Daca vrei sa treci de la cataratul in sala la cel outdoor, Bratilesti este destinatia perfecta. Comunitatea de bouldering din Romania chiar se reuneste aici in timpul verii, pentru a-si etala performantele.

Sunt suficiente roci in care sa-ti testezi nivelul, cu grade intre 5+ si 8 grade . Ai loc unde sa-ti instalezi cortul si poti chiar sa te cazezi la localnicii din sat.

Roca: gresie

Indiferent daca alegi catararea in sala, escalada, aplinismul sau boulderingul de la Bratilesti, ai nevoie de echipamentul corect. Pentru asta exista CardAvantaj, care imparte preturile in rate fara dobanda* si te ajuta sa-ti vezi linistit de pasiune.

Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (Romania) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perete escalada, #locuri escalada , #Alpinism