Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Sport > Stiri Sport
A   A   A

FIFA pune 1,5 miliarde de dolari la dispozitia comunitatii fotbalului pentru combaterea efectelor coronavirusului

FIFA pune 1,5 miliarde de dolari la dispozitia comunitatii fotbalului pentru combaterea efectelor coronavirusului
FOTO: Pixabay.com
FIFA a anuntat miercuri, 29 iulie, un plan de ajutorare de 1,5 miliarde de dolari pentru a lupta impotriva consecintelor coronavirusului, de aceasta suma urmand sa beneficieze asociatiile membre si confederatiile, sub forma de subventii sau imprumuturi, scrie France Football.
Suma de 1,5 miliarde de dolari va fi "pusa la dispozitia comunitatii fotbalului, mai ales fotbalului masculin si feminin profesionist, fotbalul de juniori si fotbalul de baza", a explicat FIFA.

Fiecare asociatie membra va putea primi 1 milion de dolari "pentru a proteja si a face sa redemareze fotbalul". O "subventie suplimentara specifica fotbalului feminin", in valoare de 500.000 de dolari, va fi alocata asociatiilor care o vor solicita.

In alta ordine de idei, asociatiile membre vor putea beneficia de imprumuturi fara dobanda ce vor putea ajunge la 5 milioane de dolari. De asemenea, fiecare confederatie va putea imprumuta pana la 4 milioane de dolari.

"Asociatiile membre vor putea de asemenea utiliza fondurile pentru activitati ca reluarea competitiilor, introducerea protocoalelor de reluare a jocului, participarea echipelor nationale la competitii, angajarea sau reangajarea de personal, intretinerea infrastructurii fotbalistice sau cheltuielile generale de ordin administrativ si operational", a adaugat FIFA. ...citeste mai departe despre "FIFA pune 1,5 miliarde de dolari la dispozitia comunitatii fotbalului pentru combaterea efectelor coronavirusului" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 30 Iulie 2020, ora 08:25

 Articol citit de 1273 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor