Fitness de Olimpiada: Relaxeaza-te cu un joc de Squash!

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 00:00
2937 citiri
Fitness de Olimpiada: Relaxeaza-te cu un joc de Squash!

Joaca Squash si vei vedea ca timpul petrecut facand sport va trece mult mai usor si mai eficient. Pe langa jocul antrenant si captivant vei reusi chiar sa consumi cate 1000 de kilocalorii pe ora, te asigura Alexandru Simon, Personal Trainer si Instructor de Squash la WorldClass Romania.

"Datorita spectacolului pe care il ofera, si datorita numarului foarte mare de participanti din toate tarile, Squash-ul va fi introdus de proba la Jocurile Olimpice din 2016", completeaza acesta pentru Business24.

Efectele acestui sport sunt imediate, spune instructorul, dar ai nevoie de cel putin doua sedinte pe saptamana daca vrei ca efectele imediate sa devina permanente.

Poti practica Squash indiferent de varsta, exact ca in tenis, spune Alexandru Simon, care te asigura ca ritmul de joc poate fi adaptat pentru orice stil.

Spuneti-ne mai multe despre acest sport. Care sunt regulile de baza ale jocului de Squash?

Regulile acestui sport sunt extrem de simple si accesibile, de aceea a si fost atat de repede raspandit printre practicantii de sporturi cu paleta.

Terenul este unul de dimensiuni reduse, cu o lungime de 9,75 de metri si o latime de 6,4 de metri. Chiar daca pare mica, aceasta suprafata este indeajuns de mare ca sa te faca sa consumi pana la 1000 de kilocalorii pe ora.

Regulile simple se refera la doua zone distincte, zona de serva si cea de out.

Spatiul de serva este reprezentat printr-o linie ce imparte peretele frontal in doi, si trasajul de pe sol al terenului, ce imparte in doua dreptunghiuri cu incepere de la mijlocul terenului si pana in spatele lui, iar in interiorul acestor terenuri gasim doua patrate mai mici, unul langa peretele latera drept si unul langa peretele stang.

Aceste patratate reprezinta spatiul de unde jucatorul cu minge serveste. mingea trebuie lovita astfel incat sa ajunga in dreptunghiul opus, dar deasemenea sa depaseasca si linia mediana a peretelui frontal.

Liniile de Out:

In partea superioara a terenului gasim o linie continua pe toti pereti dintr-o parte in alta, si pe peretele frontal o linie situata in partea de jos. Tot ce atinge aceste linii sau le depasesc inseamna OUT.

Regulile jocului sunt:

Mingea nu are voie sa cada de doua ori jos, jucatorii trebuie sa permita unul celuilalt sa loveasca mingea, daca nu se reuseste acest lucru, mingea se opreste si se repeta serva. In cazuri mai evidente de obstructie, se castiga un punct de catre cel obstructionat.

Este Squash-ul un sport solicitant? Ce contraindicatii exista pentru acest sport?

Spre deosebire de tenis, squashul are un ritm mult mai rapid, datorita suprafetei reduse de joc. Viteza de reactie, schimbarile de directie si forta sunt calitati necesare pentru a practica cu succes acest sport.

Ca si alte sporturi necesita o incalzire riguroasa inainte de incepere, pentru evitarea accidentarilor.

Contraindicatii nu exista deoarece, dupa cum am precizat anterior, ritmul de joc poate fi adaptat pentru orice nivel, si astfel ca poate fi jucat si de agrement, sau competitiv.

Cat de repede se observa beneficiile jocului de Squash?

Beneficiile apar foarte repede, in ceea ce priveste calitatile motrice, viteza, rezistenta, forta, coordonare. De asemenea la nivel psihic se observa o detensionare si o stare de bine, datorita faptului ca este un sport cu partener, astfel ca distractia este asigurata.

Squash-ul este considerat un sport nobil. Cum a reusit sa isi castige acest titlu?

Desigur ca la inceput cand numarul de terenuri era mai mic, si sportul in sine era considerat unul pentru elite, calitate data de raritatea lui.

Pe langa acest aspect, si reclama din filme, in care vedeam oamenii cu bani practicandu-l, a contribuit la aceasta imagine.

Dar odata cu trecerea timpului accesibilitatea lui a crescut, sau infiintat si federatii si asociatii de squash, astfel ca popularitatea creste.

Daca esti interesat, trebuie sa stii ca poti juca Squash in Bucuresti in trei locatii: la Marriott, cu instructorul WorldClass, la Class Hotel si la Activ Squash.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#joc de Squash, #instructor Squash, #jocuri Olimpiada , #Sporturi