Hot Yoga: Imbina sportul si caldura, la cel mai inalt nivel

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 00:00
4019 citiri
Hot Yoga: Imbina sportul si caldura, la cel mai inalt nivel
Foto: HotPod Yoga

Caldura te ajuta sa practici orice sport mult mai bine, intrucat muschii si incheieturile se relaxeaza odata cu cresterea temperaturii.

Si, pentru ca temperatura de afara nu este de prea mare ajutor, Business24 iti recomanda sa incerci Hot Yoga in acest weekend.

Hot Yoga este foarte bun pentru amplificarea impactului fizic: sporeste flexibilitatea, incalzeste muschii si incheieturile, induce transpiratia si creste ritmul batailor inimii. Toate acestea contribuie la arderea caloriilor si activitatea cardiaca.

Un alt efect este acela ca practica devine mult mai usoara, intrucat caldura este de mare ajutor celor care nu sunt atat de flexibili.

Pentru a afla mai multe despre tainele acestui sport, am stat de vorba cu Nick Higgings si Max Henderson, co-fondatorii unei metode care ia amploare in Europa, HotPod Yoga.

Ei au preluat un sport deja cu traditie in Statele Unite si l-au transformat un concept dedicat marilor corporatii: o capsula cu aer cald si umed, intunecoasa, in care doritorii pot practica yoga linistiti, indiferent ca se afla in mijlocul unei zile aglomerate de munca sau o zi de weekend.

"Bikram Choudhry a creat Bikram Yoga in anii '60. Era o modalitate prin care el (de origine indian) putea sa recreeze conditiile din India - pe care le prefera - pentru a practica yoga in California.

De atunci conceptul a luat amploare - o multime de branduri de yoga au preluat aceleasi principii si si-au format propriile versiuni", povesteste Nick Higgings, instructor si co-fondator HotPod Yoga pentru Business24.

Proiectul sau ia toate aceste beneficii si le aduce intr-un mediu unic, incantator si calmant al capsulei mov.

"Este vorba despre un 'studio' gonflabil care iti permite sa transformi orice incapere banala intr-o lume intunecata aflata parca la mii de kilometri distanta de lumea exterioara, calmand mintea si favorizand meditatia", explica Nick.

Varianta originala se practica la 42 de grade

Daca Bikram Yoga se practica la 42 de grade, cei doi au mers pe varianta putin mai "racoroasa", 37 de grade Celsius.

"Este apropiata de temperatura corpului, ceea ce inseamna ca nu vei simti o supraincalzire, ci doar putin mai cald decat in mod normal", te asigura instructorul cu o experienta de sase ani in acest domeniu.

Odata cu cresterea caldurii si intensificarea umiditatii muschii si incheieturile se incalzesc, iar flexibilitatea corpului creste.

Caldura face atat corpul cat si mintea sa lucreze mai alert, amplificand bataile inimii, iar in combinatie cu umiditatea induce transpiratia. Aceasta din urma raceste corpul si elmina toxinele.

Un sport pentru oricine, cu o singura conditie

Acest sport nu este doar pentru cei aflati intr-o forma fizica exceptionala, ci pentru toata lumea.

"Noi ii incurajam pe toti doritorii sa incerce. Este o modalitatea foarte buna de a te pastra in forma intr-un mod echilibrat. Si, desigur, de a lupta impotriva kilogramelor in plus sau a celulitei", te incurajeaza Nick.

Singura conditie este un consum intens de apa, legume si fructe, dupa orele de yoga.

Transpiratia te face, desigur, sa te dezhidratezi. Asadar, apa este solutia. Si-ti vei dori sa bei mai mult de doi litri pe zi.

De asemenea, trebuie refacuta baza de nutrienti din organism mancand alimente ce contin sodiu, potasiu etc. Orice leguma este binevenita, chiar mai mult decat fructele.

"Bananele sunt o sursa extrem de bogata in potasiu. La capitolul legume recomandam broccoli, napi", explica instructorul

"Exista, desigur, si riscul sa apara usoare dureri, dar noi ii incurajam pe toti cei care participa la cursurile nostre sa nu-si depaseasca limitele. Iar instructorii nostri sunt pregatiti sa-i ghideze", completeaza acesta.

Planuri mari pentru acest concept

Cei doi tineri cautau un exercitiu fizic usor de abordat, intens si in acelasi timp relaxant, cu toate beneficiile hot yoga, dar fara conotatii mistice. Asa a aparut studioul gonflabil si metoda Hotpod Yoga.

Mai departe fondatorii au decis sa creeze un studio portabil, foarte usor de instalat, cu care sa se deplaseze ei la birourile companiilor.

Conceptul a avut mare success si acum printre clientii Hotpod la Londra se numara companii renumite precum Citibank, Harrods, Linkedin, Sky, Coca Cola, ebay, Christie's.

Dupa ce si-au castigat renumele la ei acasa, tinerii au decis sa mearga si peste hotare, ajungand pana in Romania. Si nu se opresc aici.

"Ne-am propus sa deschidem mai multe sedii in Marea Britanie, in Europa si chiar pe alte continente (vom deschide in Africa de Sud luna viitoare). Avem proiecte in desfasurare, noi produse si chiar capsule pentru acasa!", spune Nick Higgings, fost consultant de business si co-fondator HotPod Yoga.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hot Yoga, #HotPod Yoga Bucuresti, #yoga caldura, #sport caldura , #Sporturi