Iata noul Solar Dream, un catamaran desprins parca dintr-un vis

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 00:00
4167 citiri
Iata noul Solar Dream, un catamaran desprins parca dintr-un vis
Foto: Extravaganzi

Un nou concept de ambarcatiune de lux s-ar putea sa vaca valuri in randul pasionatilor de sporturi nautice.

Solar Dream este un concept al danezului Dennis Ingemansson, pe care l-ar putea transpune in realitate constructorii turci de la Ned Ship Group, anunta Extravaganzi.

Nava intra in categoria ambarcatiunilor din clasa medie, cu o lungime totala de 42 metri si cu forme si dotari care te vor face sa suspini gandindu-te ca mai mai de asteptat pana ca vasul sa fie lansat la apa.

Iahtul catamaran este dotat cu o suprafata de 320 mp de celule solare care alimenteaza motorul electric al ambarcatiunii. Propulsia este totusi una de tip hibrid, avand si motoare clasice, viteza maxima fiind de 22 noduri.

Carena este una moderna, realizata din fibra de carbon si materiale compozite, iar suprastructura vasului este ajustabila pe inaltime, ceea ce iti va permite sa te joci dupa bunul plac cu spatiul de sub puntea principala a navei.

Iahtul are nu mai putin de 580 mp de spatiu interior, putand adaposti pana la 10 persoane in cele doua apartamente de lux si in alte trei cabine. Puntea de comanda vine, de asemenea, cu spatii de cazare pentru capitan si 4 membri ai echipajului.

Practic, Solar Dream ar putea schimba radical genul croazierelor, vasul fiind gandit sa asigure o autonomie pe distante lungi, sa fie ecologic si sa nu faca rabat de la niciunul dintre arificiile de lux pe care le astepti de la o nava de acest tip.

#iaht eco, #iaht Solar Dream, #ambarcatiuni lux , #Sporturi