Manchester United castiga aproape 560 de milioane de dolari de la General Motors

Duminica, 05 August 2012, ora 12:22
1585 citiri
Manchester United castiga aproape 560 de milioane de dolari de la General Motors

Clubul de fotbal Machester United va castiga 559 de milioane de dolari in urmatorii sapte ani pentru a purta pe tricou numele unuia dintre cei mai mari producatori de automobile, General Motors.

Intelegerea dintre Machester United si GM a iesit la iveala dupa ce suporterii clubului de fotbal au cerut boicotarea produselor sponsorului. Actiunea urmarea presarea sefilor americani ai Manchester sa amane listarea la bursa, scrie Reuters.

Asociatia suporterilor Manchester United, care are 180.000 de membri, a dus o campanie puternic mediatizata impotriva familiei Glazer, care intentioneaza sa listeze clubul la bursa de la New York in urmatoarele saptamani. Manchester United a fost achizitionata de familia Glazer din Marea Britanie in 2005, tranzatia ridicandu-se la 790 milioane de lire.

Manchester United se listeaza la Bursa. Care sunt sansele de succes

Intelegerea cu General Motors incepe in sezonul 2014-2015, dar clubul va incepe sa primeasca bani inca de la finalul acestui an. GM va plati 18,6 milioane de dolari in sezonul urmatorii doi ani, iar pentru sezonul 2014-2015 va plati 70 de milioane de dolari. Platile GM vor creste cu cate 2,1 procente in fiecare sezon ulterior, pana in 2012.

Contractul cu General Motors are o valoare de doua ori mai mare decat cel al brokerului de asigurari Aon, al carui nume apare pe tricourile jucatorilor in acest moment. Stirea contractului de sponsorizare a fost facuta publica la o zi dupa ce directorul de marketing Joel Ewanick a fost concediat pentru ca nu a intalnit asteptarile conducerii.

#sponsorizare Manchester United, #Manchester United General Motor, #contract Manchester United General Motor , #Sporturi