Romania a obtinut 99 de medalii la Campionatul European de karate

Luni, 16 Iunie 2014, ora 09:12
1960 citiri
Romania a obtinut 99 de medalii la Campionatul European de karate

Romania a obtinut 99 de medalii (41 aur, 23 argint, 20 bronz si 15 pentru locul 4) la a sasea editie a Campionatul European de karate organizat de catre WUKF (World Union of Karate-do Federations), care s-a terminat duminica seara la Palatul Sporturilor din Verona (Italia).

Cu acest palmares, Federatia Romana de Karate WKC a ocupat primul loc la federatii si pozitia secunda pe natiuni, unde s-a impus Italia, care a prezentat in concurs mai multe federatii de karate.

"Ne-am mentinut pozitia la federatii. Ma gandeam ca nu vom reusi primul loc la tari, pentru ca au fost foarte multi sportivi din Italia, tara gazda a competitiei. A fost o editie foarte aglomerata, multa lume, prea multe persoane pentru o sala ca aceea a sporturilor din Verona. Editia precedenta a avut aproape tot atatia participanti, dar a fost intr-o sala de doua ori mai mare ca in Italia. Dar, a iesit totul bine pana la final", a declarat Liviu Crisan, presedintele Federatiei Romane de Karate WKC si presedinte al WUKF

De remarcat ca Eva Kerekes (Politehnica Cluj-Napoca) a reusit sa castige patru titluri la seniori kata individual, kumite shobu ippon pe echipe, kumite shobu ippon pe echipe rotativ si la veterani kumite shobu ippon, concursul open. "Sunt foarte fericita, nu este putin lucru sa fie cantat de patru ori imnul national al Romaniei, intr-un Campionat European", a spus Eva Kerekes.

Printre romanii de pe primul loc s-au aflat si cadetii (15-17 ani) care au castigat la kumite pe echipe shobu sanbon, dar si la echipe rotativ: Razvan Tinca, Vlad Dumitru, Radu Popescu si Mihai Vezure.

Presedintele Federatiei de Karate si Arte Martiale din Italia, Flaminio Cabrini, care a organizat competitia de la Verona, i-a inmanat intr-un cadru solemn lui Pawel Bombolewski, presedintele Asociatiei Nationale de Karate Bushikan din Polonia, steagul WUKF. In perioada 15-19 octombrie 2014, la Szczecin va avea loc editia cu numarul cinci a Campionatului Mondial WUKF.

"Asteptam cu mare interes competitia de la Szczecin. Vreau sa remarc in primul rand valoarea sportivilor din Romania, care sunt mai buni valoric in comparatie cu polonezii. Subliniez si calitatile domnului Liviu Crisan, presedintele Federatiei Romane de Karate WKC si presedinte al WUKF. La solicitarile mele si ale altor conducatori de organizatii nationale de karate din alte state a dat mereu solutia cu profesionalism. Traieste pentru marea sa pasiune - karate", a declarat Pawel Bombolewski.

La a sasea editie a Campionatul European de la Verona au participat aproape 1.600 de sportivi din 27 de tari cu 44 de federatii. Dintre cei 120 sportivi romani deplasati in Italia, unii au fost sustinuti de FRK WKC si altii de cluburi si sponsori. Finantarea acestora a fost partial sustinuta din bugetul alocat de Ministerul Tineretului si Sportului si din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizari).

#medalii Romania karate WUKF, #Campionat European karate , #Sporturi