Top transferuri la granzii Europei: Deși l-au luat pe Messi, PSG nu este principala favorită la Champions League

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 15:47
570 citiri
Top transferuri la granzii Europei: Deși l-au luat pe Messi, PSG nu este principala favorită la Champions League
Lionel Messi FOTO: twitter.com

Vara aceasta au efectuate câteva mutări surprinzătoare pe piața transferurilor din fotbal. Cele mai răsunătoare transferuri au fost efectuate de francezii de la PSG, care s-au întărit considerabil după un sezon în care au cucerit un singur trofeu, Cupa Franței. Pe celelalte fronturi, PSG a pierdut titlul în fața lui Lille, în timp ce în Champions League au fost eliminați în semifinale de Manchester City.

Astfel, la PSG au ajuns portarul Donnarumma, fundașii Sergio Ramos și Hakimi, mijlocașul Wijnaldum și superstarul Leo Messi. Mai impresionant este faptul că francezii au achitat doar 60 de milioane pentru Hakimi, restul jucătorilor semnând din postura de liberi de contract.

În urma acestor transferuri, PSG a devenit favorită certă la câștigarea campionatului și a doua favorită la trofeul Champions League.

Potrivit statisticilor Betromania.com, favorita principală la câștigarea Champions League este Manchester City, care are și cel mai scump lot de jucători din lume, aproximativ 1,2 miliarde de euro.

A treia favorită la câștigarea trofeului, Bayern Munchen s-a întărit prin transferul a doi jucători de la RB Leipzig: Upamecano (42,5 milioane de euro) și Sabitzer (15 milioane de euro).

Atletico s-a întărit, Barcelona și Real Madrid și-au pierdut căpitanii

Campioana en-titre din Spania a reușit să-și mențină același lot, la care au adăugat câteva transferuri importante. Poate cel mai important dintre ele este revenirea atacantului Antoine Griezmann, care a fost adus sub formă de împrumut de la Barcelona în ultimele minute ale perioadei de transferuri. Pe lângă francez, madrilenii au mai bifat transferuri importante, Rodrigo de Paul de la Udinese (35 de milioane de euro) și Matheus de Cunha de la Hertha Berlin (30 de milioane de euro).

De cealaltă parte, Real Madrid a adus și ea doi jucători, David Alaba (liber de contract) și tânărul Eduardo Camavinga de la Rennes (35 de milioane de euro). Los blancos i-au pierdut însă pe Sergio Ramos, Varane (transferat la Manchester United) și Ødegaard (transferat la Arsenal).

Barcelona a semnat cu Sergio Aguero și Eric Garcia de la Manchester City, alături de Memphis Depay de la Lyon (toți 3 liberi de contract) și l-au cumpărat cu 14 milioane de euro pe Emerson Royal de Betis.

Deși cele mai bune case de pariuri online spun că are abia a treia șansă, Atletico Madrid are forța necesară să-și apere trofeul de campioană LaLiga.

Dominație engleză

Principalele site-uri fotbal pariuri poziționează patru echipe englezești în primele 6 favorite la câștigarea trofeului Champions League 2021 - 2022: Manchester City, Chelsea, Liverpool și Manchester United.

La capitolul transferuri Manchester City se evidențiază doar cu aducerea lui Grealish, pentru care au plătit clubului Aston Villa 117,5 milioane de euro.

Manchester United a dat o lovitură serioasă de imagine prin readucerea lui Cristiano Ronaldo, care a fost transferat cu 15 milioane de euro de la Juventus. Mai mult, diavolii roșii i-au mai adus și pe Varane de la Real Madrid și pe Jordan Sancho de la Borussia Dortmund (85 de milioane de euro).

Liverpool și-a întărit doar defensiva prin aducerea fundașului central Ibrahima Konate de la RB Leipzig (40 de milioane de euro).

Deținătoarea trofeului Champions League, Chelsea, și-a întărit departamentul ofensiv prin aducerea lui Romelu Lukaku de la Inter (115 milioane de euro). În ultima zi de transferuri, londonezii l-au adus și pe Saul Niguez, sub formă de împrumut de la Atletico Madrid.

#Lionel Messi, #pariuri fotbal, #fotbal , #Stiri Sport