Topul celor mai bine vandute modele de incaltaminte sport

Joi, 28 Mai 2015, ora 18:20
5073 citiri
Topul celor mai bine vandute modele de incaltaminte sport

Afacerile cu incaltaminte sport prind tot mai mult teren. Fie ca e vorba despre business-uri online sau offline, magazinele care vand pantofi sport sunt in plina expansiune.

Iata un top al celor mai vandute modele de adidasi in toata lumea:

Washingtonpost.com a dezvaluit recent faptul ca Adidas a pierdut masiv in fata concurentului Nike, motiv pentru care niciunul dintre modelele nemtilor nu ocupa o pozitie in top 10 cele mai vandute modele de incaltaminte sport in 2014. Nike ramane imbatabil, reprezentand 62% din piata de incaltaminte sport vanduta in Statele Unite. Urmeaza Skechers, care detine 5% din pantofii sport vanduti, in timp ce Adidas este pe locul al treilea, cu 4,6%.

Afaceri orientate spre succes

Preferinta tot mai crescuta pentru marca americanilor i-a facut, se pare, pe retailerii din toata lumea sa isi indrepte afacerile tocmai spre brandul care are tot mai mult succes.

Potrivit topului celor mai vandute tipuri de incaltaminte sport, pe locul 1 se afla Nike Air Jordan 3, care au fost lansati in 1988, atunci cand baschetbalistul Michael Jordan a obtinut premiul de aparatorul anului. Modelul a fost relansat apoi in nenumarate randuri, datorita popularitatii pe care o capatase.

Locul doi in topul vanzarilor il ocupa Nike AIR FORCE 1, versiunea low-cost, iar locul trei, Nike FREE 5.0, celebrii adidasi pentru alergare.

Specialistii explica expansiunea Skechers, care a depasit deja in popularitate Adidas, prin dorinta oamenilor de a economisi bani si de a alege pantofi casual, la moda, mai degraba decat incaltamintea sport functionala, care a devenit tot mai scumpa.

Adidas Stan Smith, cea mai bine vanduta pereche de adidasi

Pe de alta parte, Adidas castiga din afacerea sa 16 miliarde de dolari pe an, aproape jumatate din profit provenind din vanzari online. Adidas Stan Smith au fost desemnati in mod oficial drept cea mai bine vanduta pereche de la Adidas din istoria de peste 65 de ani a brandului, fiind vandute peste 40 de milioane de perechi.

Modelul, devenit clasic intre timp, este prima pereche de adidasi din istoria brandului, fabricati special pentru tenis. Sunt albi, au un design minimalist, cu partea din spate realizata din spuma verde, pentru protectia calcaiului, si cu cele trei dungi specifice brandului inlocuite cu trei linii perforate.

#tipuri incaltaminte sport, #top modele incaltaminte sport, #Adidas Stan Smith , #Incaltaminte sport