Utilizarea noilor tehnologii în kaiac-canoe

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 11:54
798 citiri
Utilizarea noilor tehnologii în kaiac-canoe

Lumea sportului evoluează odată cu noile tehnologii. Anul 2022 este martorul aventurilor noastre pe apele Lunii cu kaiacul - proiect demarat recent de către NASA, dar și al antrenamentelor alături de campioana olimpică multiplă, Lisa Carrington, cu ajutorul realității virtuale augmentate.

Antrenorii, sportivii, fanii sau curioșii pot beneficia de experiențe inedite datorită noilor tehnologii în lumea kaiacului sau în canoe, sporturi unde odată România a strălucit cu adevărat. Implicațiile asupra sportului de performanță sunt uriașe și nu se mai poate face abstracție de aceste dinamici tehnologice.

Echipamentele pot face diferența. Padelele Jantex oferă sportivilor echipamente de înaltă calitate construite cu ajutorul noilor tehnologii pentru un design ușor, subțire și deosebit de fiabile în același timp. De padelă se poate atașa senzorul Vaaka Cadence, care furnizează date în timp real despre ritmul de vâslire. Se conectează wireless la ceasul digital, de pildă la cel de la Garmin care oferă utilizatorilor săi o aplicație dedicată acestui sport Garmin Canoeing App, sau la smartphone care oferă feedback-ul în timp real al antrenamentului. Ulterior, software-ul gratuit VaakaAnalytics transformă datele în grafice detaliate pentru compararea sesiunilor de antrenament.

Printre producătorii de top ai kaiacului competițional se numără Nelo, compania portugheză care se laudă cu cel mai avansat kaiac, Nelo 7, cu viteză și direcție îmbunătățite datorită design-ului și materialelor avansate folosite. Și pentru că analiza datelor în orice sport a devenit esențială, Nelo a creat două aplicații în acest scop. Nelo Coach App, care stochează și oferă date în timp real despre viteză, timp, lovituri pe minut și distanța pe lovitură, pentru ca aceste date să fie încărcate apoi în aplicația web și clasificate în funcție de sesiunile de antrenament, pentru a măsura progresul și pentru a oferi sugestii de îmbunătățire a performanței. Datele colectate prin Nelo Coach App pot fi furnizate antrenorilor prin statistici inteligente, integrate, cu privire la sportivi cu ajutorul aplicației special dedicate acestui scop, numit Nelo Manager.

Pentru personalizarea scaunului kaiacului pentru competiții, se folosește demult scanarea 3D, cu ajutorul căruia a fost creat Fitout, din spumă și lemn care ajută sportivii să aibă o poziție ideală în timpul curselor.

Beneficiile ...citeste mai departe despre "Utilizarea noilor tehnologii în kaiac-canoe" pe Ziare.com

#caiac canoe, #NASA, #padelele Jantex, #Federa ia Romana de Kaiac Canoe , #Stiri Sport