Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Finantare Start Up
A   A   A

10 miliardari si Leonardo DiCaprio investesc intr-o "ferma" de diamante

10 miliardari si Leonardo DiCaprio investesc intr-o "ferma" de diamante
Foto: Wikimedia
Diamond Foundry, o afacere care isi propune sa "creasca" in conditii de laborator diamante reale in doar cateva saptamani a atras deja cateva nume rasunatoare in proiect.
Compania este condusa de Martin Roscheisen, un fost coleg de facultate al fondatorilor Google, Larry Paige si Sergey Brin, anunta revista Business Insider.

Spre deosebire de diamantele sintetice, acestea ar urma sa fie formate pe aschii de diamante naturale, urmand sa creasca in dimensiune in cele doua saptamani in care vor fi tratate in mediu de laborator, intr-un reactor cu plasma, la 4500 de grade Celsius.

Roscheisen si echipa sa au lucrat la proiect vreme de doi ani si spera sa dea lovitura cu diamantele pe care ar urma sa le scoata la vanzare.

Deja ideea celor de la Diamond Foundry a atras finantari din partea unor miliardari din domeniul tehnologiei, precum co-fondatori si fondatori ai Twitter, Zynga, Facebook, a unor presedinti ai fondurilor de investitii din SUA, dar si a actorului Leonardo DiCaprio.

Pana acum, conturile Diamond Foundry au fost alimentate cu 100 milioane de dolari oferite de sustinatori.

Afacerea ar putea avea succes daca este sa tinem cont ca peste 200 de case de moda folosesc constant diamantele in decorarea bijuteriilor, iar Roscheisen si echipa sa ar putea elimina costurile cu taierea pietrelor pretioase.

Firma a anuntat, totusi ca nu va face discounturi majore in pretul pietrelor pretioase, neamenintand piata de profil cu preturi de dumping.

Pana acum, diamantele cele mai pretioase realizate in experimentele desfasurate de Diamond Foundry au avut 9 carate. In cursul procesului de "crestere" de doua saptamni, sute de diamante pot fi create in interiorul reactorului.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 18:08

 Articol citit de 11779 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor