Ai demarat de curand o afacere? Vezi cum poti economisi bani

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 23:09
2363 citiri
Ai demarat de curand o afacere? Vezi cum poti economisi bani

Micii antreprenori, aflati la inceput de drum, ar face orice pentru a-si minimiza costurile si a-si creste afacerea. Uneori insa, acestia se afunda in cheltuieli inutile, care ii impiedica intr-un final sa simta succesul afacerii si din punct de vedere financiar.

Daca te afli intr-o asemenea situatie si nu stii cum sa procedezi, Entrepreneur iti da cateva sfaturi despre cum poti salva bani atunci cand afacerea ta este abia de curand demarata.

1. Nu-ti face propriul birou

In cazul in care nu ai deja o cladire in care sa iti amenajezi propriul spatiu de birou, profita de piata de birouri in plina expansiune si inchiriaza ceva. Daca ai nevoie doar de un birou pentru a impresiona clientii o singura data la ceva timp, la o intalnire importanta, nu trebuie cu atat mai mult sa-ti construiesti un birou sau sa-l inchiezi pe tot anul.

2. Cumpara mobilier de birou second-hand

Daca pretul unui mobilier de birou nou presupune un cost major, mai ales cand este vorba de o afacere la inceput de drum, poti cumpara mobilier la mana a doua, pentru a salva 50 la suta sau chiar mai mult din pret. Odata ce banii vor veni, atunci poti investi mai mult in imaginea ta.

3. Extinde-te online

Unele companii de succes nu au, in mod surprinzator, un sediu. Echipele lor sunt in intregime virtuale, toata lumea lucrand de la domiciliu. Aceasta structura permite afacerii sa se dezvolte mai simplu, deoarece multe dintre cele mai stralucite si mai creative minti umane nu isi doresc o relocare, preferand sa lucreze de acasa.

4. Angajeaza colaboratori

Angajatii cu norma intreaga reprezinta un cost major. Asa ca este bine sa evalueazi cu atentie daca ai nevoie de o echipa de lucru full-time sau daca poti sa angajezi part-time sau sa angajezi diferiti colaboratori, in functie de fiecare proiect.

5. Foloseste-te de bartere

In loc sa platesti o alta firma pentru a te ajuta cu anumite servicii, foloseste-te de bartere si propune o colaborare in care si tu le oferi servicii in domeniul in care activezi. Atat timp cat acest lucru nu iti va ocupa o perioada indelungata din timpul de lucru, marele avantaj va fi acela ca vei scuti multe dintre costuri.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#afacere, #antreprenor, #economisire bani , #Antreprenori