Ce sa "NU" faci ca antreprenor

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 15:56
3872 citiri
Ce sa "NU" faci ca antreprenor

Multi antreprenori cad prada propriilor greseli. Consultantii citati de openforum.com iti vand cele mai bune ponturi despre ce sa “nu faci” in momentul in care devii propriul sef al afacerii tale.

Nu te concentra pe profit, verifica numerarul

In timpul unei crize financiare, profitul poate deveni inexistent, daca afacerea nu dispune de bani suficienti pentru a-ti achita datoriile.

Urmareste situatia fluxurilor de numerar pentru a afla cat de "profitabila" este afacerea ta si cat de multi bani trebuie sa investesti, sa economisesti, sau sa distribui.

Nu uita sa colectezi datoriile de la clientii tai

Nu pastra clientii care iti aduc mai multe pierderi decat beneficii. Verifica-ti baza de date si vezi cati dintre clientii tai au ramas cu datorii.

Fixeaza-ti anumite reguli de functionare a afacerii si stabileste de comun acord cu clientul preturile si termenele de plata.

Verificati factura impreuna si intreaba-l in cat timp iti poate achita datoria.

Nu pierde din vedere obiectul de activitate al afacerii tale

Nu trebuie sa comercializezi produse pentru toate categoriile de clienti.

Daca vrei o afacere de succes gaseste-ti nisa si axeaza-te pe cele mai importante nevoi ale clientilor tai.

Studieaza-le profilul, vezi care le sunt preferintele si incearca sa nu-i dezamagesti.

Nu-ti extinde spatiul dupa primele luni

Nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma, spune un vechi proverb.

Incearca sa nu cheltuiesti tot ce castigi pe plata chiriei.

Succesul nu-ti este oferit neaparat de spatiul in care iti desfasori activitatea asa ca incearca sa cheltuiesti cu prudenta banii. Stabileste un echilibru intre profit si cheltuieli.

Nu angaja oameni nepotriviti

Nu angaja anumite persoane din obligatie, doar pentru ca iti sunt prieteni sau rude. Succesul afacerii tale depinde de echipa pe care ti-o formezi.

Nu lua exemplul antreprenorilor care angajeaza persoane mai slabe profesional pentru a nu le umbri activitatea. Un lider adevarat nu-si creeaza un cult al personalitatii.

Este foarte important sa angajezi oameni profesionisti. Singura modalitate de a construi o afacere profitabila pe termen lung este sa gasesti raportul dintre oameni si procese.

Nu amana momentul disponibilizarilor, daca este nevoie

Dispobilizarile sunt dificile, insa daca nu iei masuri profitabilitatea afacerii iti poate fi afectata. Testeaza-ti angajatii periodic si fa o selectie.

Primele 30 de zile ale unui angajat sunt decisive.

Urmareste-i activitatea si vezi ce fel de persoana ai angajat. Merita pastrata in companie?

Nu ignora tehnicile de marketing


Foloseste strategiile de marketing si de distributie pentru a-ti gasi publicul tinta si pentru a-i satisface nevoile.

Nu vinde orice oricui, trebuie doar sa fii acolo cand oamenii vor sa cumpere.

Construieste relatii de durata si foloseste cele mai eficiente tehnici de marketing. Pentru asta, nu ezita sa-ti creezi un department de marketing.

Nu incerca sa-ti pacalesti clientii sperand sa obtii profit fiindca increderea se obtine greu si in timp, dar se poate pierde foarte usor.

Nu  ezita sa ceri ajutor cand intri in impas

Nu incerca sa faci totul de unul singur. Succesul se castiga in echipa.

Cauta un coacher care sa te indrume.

Nu ezita sa ceri ajutorul echipei tale in momentul in care simti ca nu faci fata situatiei. Acest ajutor poate veni de la profesionisti precum ofiterul de etica, avocatii sau contabilii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cheltuieli, #greseli antreprenori, #numerar, #obiect activitate, #profesionisti, #strategii de marketing , #Antreprenori