Cum gestionezi corect stresul

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 17:11
2751 citiri
Cum gestionezi corect stresul

Stresul este prezent in stilul de viata al fiecarui antreprenor, insa vestea buna este ca potrivit ultimelor cercetari acesta nu este neaparat ceva rau.

Daca stii sa-l gestionezi cum trebuie poti sa-ti rezolvi problemele, sa maresti puterea de concentrare sau sa-ti cresti nivelul energiei.

Exista o multime de motive de stres, care, prost gestionate, se pot transforma intr-o criza.

Stresul poate provoca insomnii si poate rezulta in cresterea in greutate.

Un nivel ridicat de stres poate avea, de asemenea, efecte negative asupra memoriei si poate compromite sistemul imunitar.

Daca esti manager si esti stresat, atunci probabil ca si echipa pe care o conduci se afla in aceeasi situatie.

Neuronii oglinda din creierul nostru sunt responsabili de contaminarea emotionala. Atunci cand seful este suparat, toata lumea din birou devine agitata, iar lucruri precum luarea deciziilor, respectul de sine si coloborarea dispar.

Somnul

In timpul somnului uiti de activitatile de peste zi si de probleme, iar acestea raman codificate in memorie.

Rolul asociatiilor este sa te ajute sa-ti rezolvi problemele care te afecteaza pe parcursul unei zile.

Chiar si un pui de somn de 10 minute ajuta la "linistirea" neuronilor din creierul tau, astfel incat sa poti lua decizii mai bune si sa reactionezi adecvat la lucrurile care te streseaza.

Inainte de o intalnire importanta sau o prezentare, asigura-te ca esti odihnit, astfel incat creierul sa lucreze pentru tine, nu impotriva ta.

Dupa 4 nopti consecutive in care ai dormit patru-sase ore, te vei simti ca si cum ai fi baut 6 cutii de bere. Imagineaza-ti ce ar iesi daca ar trebui sa te intalnesti cu un potential investitor in aceasta stare.

In general, cei mai multi oameni necesita intre sapte si noua ore de somn pe noapte, insa acest lucru difera de la persoana la persoana.

Cand esti nedormit, evenimentele si emotiile negative pe care le-ai trait se amplifica si simti ca sunt permanent prezente in gandurile tale, spre deosebire de evenimentele pozitive.

Gandeste pozitiv

Ai observat vreodata ca unii oameni nu sunt atat de deranjati de lucrurile care pe tine practic te inebunesc?

Invata sa vezi partea plina a paharului. Ideea este ca obiectele nu au cum sa fie stresante fara ca tu sa le percepi in acest fel.

Merita sa incerci sa vezi stresul ca pe un lucru pozitiv. De exemplu, atunci cand te izbesti de refuzul unui client, incearca sa mergi mai departe. Acest lucru este esential pentru agentii de vanzari.

Viseaza cu ochii deschisi

Lasa-ti mintea sa rataceasca. Cei mai multi dintre noi sunt de parere ca a visa cu ochii deschisi este un prost obicei, insa cercetarile efectuate au demonstrat ca acest lucru sporeste in mod decisiv creativitatea.

Reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, din organism ne permite sa folosim anumite regiuni ale creierului nostru, care nu sunt disponibile atunci cand suntem stresati.

Inchide usa, opreste orice fel de aparatura electronica si relaxeaza-te 5-10 minute. Lasa-ti mintea sa rataceasca. Vei vedea ca ideile care-ti trec prin minte in aceste momente ar putea ajunge sa valoreze milioane de dolari.

Rasul sanatos

Acesta este unul dintre cele mai rapide metode anti-stres. Rasul contracareaza cortizolul si-i permite creierului sa invete si sa se gandeasca la lucruri noi.

Citeste bancuri. Discuta cu oameni amuzanti. Vizioneaza videoclipurile amuzante de pe YouTube. Incearca sa razi tot timpul.

Daca esti asemeni multor antreprenori si daca muncesti din greu, este inevitabil sa nu fii stresat.

Incearca sa renunti la obiceiurile proaste si sa te odihnesti. Astfel, vei fi capabil sa gasesti o mai buna rezolvare la problemele tale si gandirea creativa iti va fi prietenul cel mai bun.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#afacere, #antreprenori, #efecte, #gestionare, #stres , #Antreprenori