Cum sa dezvolti noi produse si servicii

Luni, 12 Noiembrie 2007, ora 17:13
1418 citiri
Cum sa dezvolti noi produse si servicii

Te-ai cam plictisit sa vinzi aceleasi produse de prea multa vreme, dar nu prea stii exact cum sa aduci unele noi pe piata. Cei de la Top7Business.com iti ofera cateva puncte de plecare.

1. Incearca sa rezolvi o problema pe care ai vazut ca o au oamenii.

Nu e foarte greu sa identifici probleme, ai de unde alege. Dupa ce ai identificat o nevoie, poti incerca sa dezvolti un produs sau un serviciu care s-a satisfaca.


2. Fii la curent cu cele mai noi tendinte si afla care este cea mai profitabila.

Poti face acest lucru pur si simplu uitandu-te la televizor, citind o revista sau facand surf pe net. Odata ce ti-ai dat seama care e "the next best thing", ai putea crea un produs care sa urmeze trend-ul.


3. Adu imbunatatiri unui produs care se gaseste deja pe piata.

Vezi tot felul de oferte acasa, in anunturi, in magazine si asa mai departe. Gandeste-te cum ai putea sa imbunatatesti unul din acestea si ce piata ar putea exista pentru el.


4. Gaseste o nisa noua pentru un produs pe care deja il vinzi.

Gandeste-te ce avantaj competitional ai putea dobandi prin crearea unei nise pe care sa fii singur sau aproape singur. Produsul tau ar putea fi mai bun, mai fiabil, mai mare, mai mic decat al concurentei. Oportunitatile sunt multiple, trebuie doar sa-ti pui mintea la contributie.


5. Adu completari produselor si serviciilor tale.

Ai putea grupa unele produse care au legatura unele cu altele. De exemplu, daca esti distribuitor de echipamente sportive, poti pune la pachet o minge de fotbal un tricou al unei echipe si un poster.


6. Un produs vechi, sub alta infatisare.

Unele produse care au fost scoase mai demult pot inca avea succes, asa ca sterge praful de pe ele, da-le un design mai atragator, reinnoieste continutul acolo, unde este nevoie si in magazin cu ele!


7. Intreaba-ti clientii ce ar dori.

Ai putea sa contactezi mai multi clienti si sa-i intrebi ce produse ar dori sa vada in viitorul apropiat pe piata. Feedback-ul lor conteaza mult, pentru ca daca iti multumesti clientii fideli, acestia iti pot aduce si mai multi oameni la standuri.

Bloombiz

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...