Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Antreprenori
A   A   A

Cursuri intensive pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul tech

Cursuri intensive pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul tech
Tinerii pasionati de antreprenoriat si tehnologie se pot inscrie la cea de a doua editie a Innovation Labs, primul program de pre-accelerare din Romania.
Innovation Labs 2.0 se adreseaza studentilor si tinerilor profesionisti care isi doresc sa dezvolte propriile afaceri in domeniul tehnologiei. Acesta debuteaza cu doua evenimente de 24 de ore care vor avea loc pe 1 martie la Bucuresti si pe 8 martie la Cluj. Inscrierile la hackathoanele Innovation Labs se desfasoara pana miercuri, 26 februarie.

Cu se desfasoara programul de pre-accelerare Innovation Labs

Fiecare hackathon incepe cu prezentarea ideilor de afaceri ale participantilor in fata audientei, urmand ca echipele sa fie formate in jurul celor mai apreciate proiecte. Urmeaza 24 de ore in care participantii vor lucra la dezvoltarea conceptului de business si a unui produs minim viabil alaturi de mentori: antreprenori, profesionisti si lideri din industrie. La final, echipele isi vor prezenta ideile de afaceri in fata unui juriu, iar cele mai bune 26 de proiecte (16 din Bucuresti si 10 din Cluj) vor intra in programul de pre-accelerare.

In perioada 4 martie - 15 mai, echipele selectate Innovation Labs 2.0 vor continua sa-si dezvolte propriile afaceri lucrand cu antreprenori de top, specialisti si lideri din industrie. Acestea vor participa la TechTalks, discutii deschise cu experti din diferite domenii, si vor beneficia de sesiuni de mentorat care ii vor ajuta sa rezolve problemele pe care le intalnesc si sa isi transforme ideile in afaceri viabile.

Pe toata durata programului participantii vor invata mai multe despre dezvoltarea de produse inovatoare in domeniul tehnologiei, validarea acestora cu clientii si piata, comunicare si marketing pentru startup-uri, modele de business si monetizare, vanzari sau modalitati de finantare pentru ideile lor de afaceri.

Progresul echipelor va fi evaluat in luna aprilie, atunci cand acestea vor prezenta pentru prima oara produsele dezvoltate in fata publicului si vor avea astfel ocazia sa primeasca feedback de la experti in domeniu.

Innovation Labs 2.0 se incheie in luna mai la Demo Day atunci cand startup-urile dezvoltate de-a lungul programului isi vor valida conceptele de business prezentandu-le in fata juriului format din investitori, jurnalisti si specialisti in tehnologie. Cele mai bune proiecte vor fi premiate si vor beneficia in continuare de sustinerea echipei Innovation Labs pentru a-si lansa produsele pe piata si a continua sa le dezvolte.

Rezultatele primei editii

"Rezultatele primei editii Innovation Labs sunt un indicator al calitatii programului si al impactului pe care acesta il are asupra tinerilor. Ne mandrim cu faptul ca doua dintre echipele absolvente au fost selectionate la How to Web Startup Spotlight, iar o alta echipa a obtinut finantare si se pregateste sa isi lanseze produsul pe piata. Fata de editia anterioara, Innovation Labs 2.0 se va desfasura in doua mari centre universitare (Bucuresti si Cluj), va crea 26 de noi startup-uri cu potential si suntem convinsi ca multe dintre acestea vor avea succes si se vor transforma in afaceri viabile cu rezultate concrete pe termen lung!", a declarat Andrei Pitis, Co-Fondator TechLounge si investitor.

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange si Microsoft si al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Universitatea Politehnica Bucuresti, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator si ProvePR.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 15:45

 Articol citit de 2116 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor