Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Antreprenori
A   A   A

Ministrul Jianu ii indeamna pe antreprenori sa se implice in asociatii, camere de comert si patronate

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, i-a indemnat pe antreprenori sa se inscrie in structuri asociative, camere de comert si patronate, pentru ca acestea reprezinta ''o voce unitara", iar prin reprezentantii lor accesul este mult mai simplu in consiliile consultative si in comisiile in care se discuta programele care ii privesc.
Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu a fost, miercuri, 'antreprenor pentru o zi', proiect care face parte din programul "Romania Hub", initiativa care presupune ca reprezentanti ai autoritatilor centrale sa isi petreaca o zi intr-o firma privata, cu scopul unui schimb de experienta cu privire la ce inseamna activitatea din mediul public si cel privat, transmite Agerpres.

O experienta oportuna
"Este foarte importanta aceasta vizita, iar in perioada urmatoare voi merge si in tara, in zone in care activitatea antreprenoriala nu e atat de ridicata ca in Bucuresti. Incercam sa dam un mesaj intreprinzatorilor prin care aratam ca ministerul este alaturi de antreprenori. Incurajam tinerii, romanii in general sa devina antreprenori, iar pentru mediul public este oportuna aceasta experienta pentru a vedea exact problemele cu care se confrunta antreprenorii si in ce mod politicile publice pot sprijini mediul de afaceri.

Pe de alta parte, indemn antreprenorii sa devina membri in structurile asociative, camere de comert si patronate, pentru ca aceste structuri reprezinta o voce unitara, iar prin reprezentantii lor accesul este mult mai simplu in consiliile consultative, comisiile in care se discuta programele care ii privesc. Imi doresc sa vad cat mai multi ministri si cat mai multi oameni din mediul public care merg pe teren sa vada cu ce se confrunta exact mediul de afaceri. Astfel vom reusi sa apropiem mediul privat de cel public si sa eliminam unele disfunctionalitati", a declarat ministrul IMM-urilor.

Pe langa initiativa "Antreprenor pentru o zi", programul "Romania Hub - Romania, tara tinerilor intreprinzatori" contine si alte proiecte de incurajare si stimulare a IMM-urilor, precum ateliere de lucru pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor, pentru eficientizarea cooperarii si comunicarii intre mediul stiintific si cel de afaceri, dar si consultari public-private, care ofera mediului de afaceri informare, consiliere, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a IMM-urilor.
Facebook ShareTweet
 Joi, 18 Septembrie 2014, ora 09:15

 Articol citit de 1809 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor