Parintele laptelui Fulga, "doctor" in marketing

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 09:36
2102 citiri

In doar opt ani, Raul Ciurtin a facut din Albalact un competitor pentru multinationalele din industria laptelui.Geniu sau sansa? "Este vorba mai degraba despre multa munca", spune Raul Ciurtin (35 de ani), presedintele de la Albalact. Cifrele compenseaza insa modestia proprietarului producatorului de lactate din Alba-Iulia.

Compania - de stat in urma cu opt ani - care a fost cumparata de Petre Ciurtin, tatal lui Raul Ciurtin, a intrat anul trecut in "categoria grea", a celor mai mari cinci producatori de lactate din tara si se dueleaza pe rafturi cu multinationalele.

De la afaceri de 2,3 milioane de euro in 2000, compania a inregistrat anul trecut venituri de aproape 29 de milioane de euro, pentru ca in acest an sa bifeze jumatate dintr-o suta de milioane de euro.

O crestere de nu mai putin de 21 de ori a producatorului de lactate, in doar opt ani de la achizitia de catre familia Ciurtin, care detine acum putin peste jumatate din actiunile companiei, restul apartinand unui fond de investitii (13%) si actionarilor particulari, de pe Bursa RASDAQ (34%).

Din cabinet, in fabrica

La 27 de ani, cu o cariera de medic generalist in pregatire, Raul Ciurtin a lasat stetoscopul pentru a trece la carma unei fabrici de lactate, fara niciun fel de pregatire ca manager in spate.

"Nu cred ca mi se potrivea medicina. Am abandonat domeniul fara remuscari", isi aminteste Ciurtin, mai degraba retinut in discutiile despre propria persoana.

A cunoscut succesul inainte chiar de a-si fi format o echipa de conducere: a dat lovitura cu laptele UHT (lapte cu perioada extinsa de valabilitate), lansat sub marca Fulga, intr-o perioada in care un singur astfel de produs mai exista pe rafturi.

"Albalact a crescut puternic odata cu lansarea laptelui pentru copii Fulga, produs sustinut de o campanie puternica de marketing si care le-a triplat vanzarile. Zuzu i-a plasat in topul producatorilor de lactate, insa Fulga este brandul care le-a asigurat un inceput in forta", spune Valeriu Steriu, vicepresedintele competitorului LaDorna si presedintele Patronatului Roman al Laptelui.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=325737>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...