Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Stiri Start Up
A   A   A

Platforma de comenzi de mancare foodpanda, start-up-ul Rocket Internet cu cea mai rapida extindere

Platforma de comenzi de mancare foodpanda, start-up-ul Rocket Internet cu cea mai rapida extindere
Foodpanda, impreuna cu brand-ul afiliat hellofood, platformele pentru comenzi de mancare sustinute de Rocket Internet, cel mai mare incubator de afaceri online din lume, au inregistrat o extindere ce depaseste recordurile detinute de celelalte start-up-uri din grup, adaugand in portofoliu inca 8 tari in ultimele 2 luni.
Platforma pentru comenzi de mancare foodpanda/hellofood a ajuns in 40 de tari in numai 22 de luni, ceea ce reprezinta o crestere anuala de 100%. Avand parteneriate cu peste 22.000 de restaurante, foodpanda/hellofood este in prezent lidera la nivel global pe sectorul comenzilor de mancare online.

Foodpanda a intrat pe piata din Romania in septembrie 2013, devenind, in mai putin de 6 luni, platforma de comenzi de mancare cu cele mai multe restaurante listate din Romania. Pana la finele anului, foodpanda va fi disponibila in 8 orase mari ale tarii.

Tarile in care foodpanda/hellofood au devenit active in primele doua luni ale anului 2014 sunt Algeria, Azerbaidjan, Bulgaria, Croatia, Liban, Serbia, Kazahstan si Uganda, urmand ca pe parcursul acestui an sa li se alature si altele. In urma cu un an, platforma era activa in doar 20 de tari, la mai putin de un an de la lansarea din mai 2012. Astfel, start-up-ul berlinez a ajuns sa aiba in prezent cea mai rapida extindere din reteaua Rocket Internet, din punct de vedere al numarului de tari in care este prezent.

"Suntem o companie globala, iar faptul ca ajungem rapid pe pietele noi ne ofera un avantaj competitiv mare. Aceasta crestere accelerata este o dovada a faptului ca modelul nostru functioneaza si clientii nostri se bucura de avantajele pe care le oferim. Avem echipe locale extraordinare in fiecare tara in care suntem prezenti, ne vom continua eforturile de a aduce produsele noastre in si mai multe tari si asteptam cu nerabdare oportunitatile viitoare", declara Ralf Wenzel, Global Managing Director foodpanda/hellofood.

foodpanda, impreuna cu brand-ul afiliat hellofood, a obtinut finantari in valoare de 48 de milioane de dolari din partea unui grup de investitori din care fac parte si AB Kinnevik si Phenomen Ventures.

foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu aproximativ 200 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, fiind lider de piata pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.
Facebook ShareTweet
 Marti, 18 Martie 2014, ora 17:11

 Articol citit de 2871 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor