Quiz: Crezi ca esti antreprenor?

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 16:33
5451 citiri
Quiz: Crezi ca esti antreprenor?

Exista doua tipuri de oameni, spun expertii de la Fox Small Business Center: antreprenorii si somnambulii. Antreprenorii se folosesc de progresul altor persoane si fac eforturi mari pentru a fi cei mai buni in ceea ce fac.

Somnambulii, pe de alta parte, isi gasesc placerea in a-i critica pe ceilalti de cate ori au ocazia.

Iata un test care te poate ajuta sa afli daca ai spirit antreprenorial sau nu.

Acorda urmatoarelor caracteristici o nota cuprinsa intre 1 - 5:

1 = deloc
2 = oarecum
3 = in mod rezonabil
4 = destul de mult
5 = total

Excelenta: Privesti, inveti si te angajezi in auto-evaluare. Iti faci analiza SWOT in scopul de a-ti determina singur punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile.

Agilitate: Oriunde mergi, incerci sa gasesti noi surse de inspiratie. Esti curios din fire, iti place sa vezi lucruri noi si sa intalnesti oameni diferiti deoarece crezi ca poti invata lucruri noi de la acestia.

Tenacitate: Esti o persoana intreprinzatoare. Dat fiind faptul ca lucrezi foarte mult, ceilalti ar putea sa te considere o persoana dependenta de munca.

Inventivitate: Esti o persoana creativa. Incerci sa gasesti cate o solutie la fiecare problema, esti genul de persoana care stie sa faca din criza o adevarata oportunitate de invatare. Iti cultivi creativitatea, deoarece esti constient ca acest lucru este cel mai bun mod de a ramane pe pozitie.

Rabdare: Esti constient ca succesul nu vine peste noapte si ca este rezultatul unui efort indelungat. De-a lungul timpului ai invatat ca refuzul de astazi poate insemna victoria de maine, asadar nu permiti ca acest lucru sa iti distraga atentia de la obiectivele stabilite.

Planificare: Ori de cate ori ai de rezolvat un lucru, incerci sa gasesti o strategie pentru a solutiona problema cat mai eficient posibil. In functie de complexitatea sarcinii, vei avea intotdeauna un plan, fie ca va fi pus deja pe hartie, fie ca il vei avea in cap.

Curaj: Esti constient ca uneori planurile pe care le ai pot da gres, de aceea ai intotdeauna strategii de rezerva (planul B si C) pentru a asigura continuarea progresului. "Abandonul" nu este un cuvant care sa faca parte din vocabularul tau.

Efort: Esti o persoana muncitoare. Zilele in care chiar nu ai nimic de facut sunt destul de rare. Iti place sa fii productiv si esti pasionat de ceea ce faci. Esti o persoana perfectionista.

Noblete: Te angajezi in anumite proiecte menite sa contribuie la bunastarea altora. Daca nu, macar te asiguri ca cel putin nu face rau nimanui. Vrei ca munca ta sa dea roade, insa vrei, de asemenea, sa ai constiinta curata.

Ademenire: Vanzarea este punctul tau forte, asadar ai invatat sa-i convingi pe ceilalti ca ceea ce faci merita efortul. Esti mandru de ceea ce faci, insa esti deschis si la critici constructive.

Unicitate: Fie ca este vorba de natura produsului sau serviciului tau, de calitatea muncii, de modul in care ai grija de tine, de modul in care ii abordezi pe cei din jurul tau, exista ceva te deosebeste de toti ceilalti si acel ceva este destul de evident pentru cei cu care interactionezi.

Increderea celorlalti: Aceasta este o lume transparenta. Tot ceea ce faci poate fi imediat aflat. Fiind constient de acest lucru, incerci sa iti pastrezi reputatia intacta. Respecta termenele, livreaza produse sau servicii de calitate si ramai rezonabil in relatiile cu cei din jurul tau.

Punctajul:

Intre 50 si 60 de puncte - Detii un puternic spirit antreprenorial. Esti constient de calitatile pe care le ai, nu iti place sa fii un manager care controleaza munca subordonatilor si angajatilor sai. De asemenea, iti gasesti inspiratia in multe lucruri.

Intre 40 si 49 de puncte - Esti multumit de drumul pe care ti l-ai ales. Ai nevoie insa de mai mult curaj. Tine cont de sfatul unui mentor. Acesta te poate ajuta sa-ti dezvolti aptitudinile necesare, dat fiind faptul ca detine puternice abilitati antreprenoriale.

Intre 30 si 39 de puncte
- Esti mai degraba o persoana comoda si relativ multumita de circumstantele in care te afli. Nu e nimic rau in asta, atata timp cat nu te intereseaza ca ceilalti au o cariera si tu nu.

Intre 20 si 29 de puncte: Ai tendinta sa gandesti negativ despre cei care progreseaza mai rapid si care fac lucrurile mai bine decat tine. Dai vina pe alte persoane si ai impresia ca meriti mai mult decat ai primit pana acum.

Mai putin de 20
: Ar trebui sa incerci sa te tii cat mai departe de modelul omului somnambul. Privesti lumea ca si cand ar fi un loc nefast, ai incetat de mult sa mai incerci sa progresezi. Dat fiind fapul ca cei din jurul tau reusesc sa realizeze ceea ce isi propun, acest lucru te demoralizeaza si mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#antreprenor, #calitati, #test , #Antreprenori