Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Fonduri Start Up
A   A   A

Romania Start-Up Nation are potential, dar nu sunt oameni care sa prelucreze numarul mare de solicitari de la antreprenori

Romania Start-Up Nation are potential, dar nu sunt oameni care sa prelucreze numarul mare de solicitari de la antreprenori
Foto: CC0 Creative Commons
Corelarea eficienta intre toti actorii implicati in aprobarea dosarelor pentru Romania Start-Up Nation (SUN) este cel mai important factor pentru eficientizarea rezultatelor acestui program, a declarat pentru AGERPRES, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.
"Pentru eficientizarea programului Romania Start-Up Nation este nevoie de alocarea de resurse umane suplimentare la Fondul de Contragarantare. Din discutiile purtate cu reprezentantii celor doua fonduri am inteles ca ar exista necorelari.

Am impresia ca pe undeva lucrurile se blocheaza. Programul Romania Start-Up Nation este un program important si este nevoie de o corelare eficienta intre toti actorii implicati in aprobarea dosarelor, in succesul programului. Cei de la FNGCIMM sunt chiar de laudat pentru munca depusa", a precizat Florin Jianu.

Conform datelor Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), puse la dispozitia AGERPRES de CNIPMMR, ca urmare a masurilor implementate pana acum, numarul mediu de solicitari de garantare analizate a ajuns la circa 200 de dosare pe zi, din care aproximativ 40% sunt retrimise la finantatori (banci).

Pana la data de 21 decembrie 2017, FNGCIMM a aprobat circa 1.500 de garantii pentru beneficiarii Programului SUN, din care 1.000 au fost transmise la banci, iar pentru un numar de 500 de solicitari este asteptata emiterea scrisorilor de contragarantare de catre Fondul Roman de Contragarantare (FRC).

Conform datelor, pana la data de 21 decembrie 2017, bancile au trimis in analiza la FNGCIMM 834 de dosare noi si inca 334 dosare care au fost analizate de banci, astfel ca, la acest moment, la FNGCIMM exista un stoc de 1.164 de solicitari de garantare care urmeaza sa fie analizate in perioada urmatoare.

"In contextul in care finalul anului 2017 se caracterizeaza printr-un grad sporit de concentrare a solicitarilor de garantare in cadrul SUN, pe fondul cresterii presiunii termenelor de implementare a proiectelor finantate prin acest program national, la nivelul FNGCIMM au fost luate unele masuri organizatorice menite sa raspunda fluxului crescut de solicitari, cum ar fi: cresterea numarului de salariati care au ca atributii analizarea solicitarilor de garantare prin ocuparea posturilor vacante in cursul anului 2017; alocarea de personal suplimentar, respectiv cooperarea personalului sucursalelor Iasi si Cluj, cu atributii de analiza si aprobare a solicitarilor de garantare - 3 analisti plus 2 persoane care semneaza la sucursala Cluj, 4 analisti plus 2 persoane care semneaza la sucursala Iasi si un analist detasat de la Filiala Craiova, un total de 8 salariati cu atributii de analiza; acordarea de atributii suplimentare pentru acordarea garantiilor SUN unor salariati care au alte sarcini de serviciu in cadrul directiei de business responsabile", precizeaza reprezentantii FNGCIMM.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 13:37

 Articol citit de 4676 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor