Romania vrea sa schimbe harta etnica - Vicepremierul ungar

Joi, 16 Iunie 2011, ora 15:07
2398 citiri
Romania vrea sa schimbe harta etnica - Vicepremierul ungar

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen, a avertizat ca Romania va modifica harta etnica, prin planul de reorganizare administrativa al statului, pe care il considera o amenintarea la adresa etnicilor maghiari, conform Mediafax.

Proiectul de reorganizare administrativa reprezinta o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania, a declarat Semjen.

Vicepremierul ungar a subliniat ca au mai existat planuri de acest fel si ca este greu de spus cat de serioase erau in contextul politic "furtunos".

"Este o problema de viata si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Tinutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari sa ramana unite. Romania si-a asumat angajamente internationale sa nu schimbe fortat harta etnica", subliniaza Semjen.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteste de masurile antimaghiare din vreamea regimului Ceausescu, cand regiunea autonoma Mures a fost desfiintata. Pozitia Ungariei este ca, indiferent daca vor fi operate aceste modificari, "realitatea" Tinutului Secuiesc trebuie respectata, adauga vicepremierul ungar.

Conform lui Semjen, daca planul PDL de fuzionare a actualelor judete va fi implementat, proportia etnicilor maghiari in noile unitati administrative ar scadea dramatic.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
#harta etnica, #reorganizarea administrativ teritoriala, #reorganizare, #tinut secuiesc , #Administrator