Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Stiri Start Up
A   A   A

Rovana Plumb: Implementarea schemei de garantii pentru tineri este prioritatea zero

Implementarea schemei de garantii pentru tineri este prioritatea zero a tuturor guvernelor din Uniunea Europeana, a declarat miercuri, la Romania TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb, dupa conferinta la nivel inalt privind ocuparea fortei de munca in Europa, desfasurata la Milano, Italia.
'Atat eu cat si domnul prim-ministru (Victor Ponta n.r) am prezentat masurile care au fost luate de catre Guvernul nostru in vederea cresterii locurilor de munca, iar tema majora a tuturor guvernelor este cea legata de a crea mai multe locuri de munca la nivelul Uniunii Europene. Media in zona euro este de 12% rata de somaj, iar in ceea ce priveste toata Uniunea Europeana este de 11%. Romania in momentul acesta este la o rata de 6,70%, deci suntem sub media europeana si s-au creat in ultimii ani 200.000 locuri de munca. Prioritatea zero a tuturor guvernelor este cea legata de implementarea schemei de garantii pentru tineri', a spus Rovana Plumb, citat de Agerpres.

Aceasta a precizat ca, in Romania, 188.000 de tineri au beneficiat de implementarea masurii privind schema de garantii pentru tineri si 50.000 au fost ocupati pana la finele lunii august anul acesta. De asemenea, au fost create 6.000 noi start-up-uri pentru tineri si vor continua masurile astfel incat rata de ocupare a tinerilor sa creasca.

'Vorbim de tineri pana in 25 de ani. Guvernul a adoptat ieri (marti n.r) doua noi initiative. O initiativa Romania start-up, prin care se doreste crearea de locuri de munca si facilitati acordate angajatorilor, ea va fi prezentata mai pe larg saptamana viitoare, si, de asemenea, 'business angels', un nou concept al Uniunii Europene prin care se acorda deduceri fiscale tuturor investitorilor care vor crea start-up-uri, vor infiinta noi companii, deci noi locuri de munca', a explicat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a mai spus ca, in ceea ce priveste romanii din strainatate, pentru acestia a fost 'largit' programul Prima Casa, prin care se pot acorda romanilor din afara facilitati pentru achizitionarea de locuinte sau construirea de case.

Pe de alta parte, ministrul Muncii a subliniat ca 'a imbratisat' propunerea premierului italian Matteo Renzi privind crearea, la nivelul UE, a unei scheme unitare de creare de locuri de munca.

'Am imbratisat ideea propusa de premierul italian de a se face la nivelul Uniunii Europene o schema unitara de creare de locuri de munca, dupa modelul schemei de garantii pentru tineri', a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a participat, alaturi de delegatia condusa de prim-ministrul Victor Ponta, la conferinta la nivel inalt privind ocuparea fortei de munca in Europa, desfasurata la Milano, Italia.

Evenimentul a reunit sefi de state si de guverne membre ale UE, precum si lideri ai institutiilor care gestioneaza domeniul ocuparii fortei de munca din Europa.
Facebook ShareTweet
 Joi, 09 Octombrie 2014, ora 08:50

 Articol citit de 1969 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor