Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Stiri Start Up
A   A   A

Startup romanesc de 4,2 milioane de dolari: Au gasit solutia impotriva bolilor profesionale

Startup romanesc de 4,2 milioane de dolari: Au gasit solutia impotriva bolilor profesionale
Foto: getfitter
Intr-o lume in care sedentarismul face tot mai multe victime, legatura cu un nutritionist sau un instructor de sport devine tot mai importanta. Si cum timpul ne impiedica sa cautam solutia potrivita, trei tineri romani au pus bazele unui startup care rezolva aceasta problema a angajatilor din marile companii.
De fapt, romanii mizeaza pe ideea ca un angajat cu obiceiuri sanatoase scuteste compania de cheltuieli medicale suplimentare.

getfittter™ a fost validat in cadrul programului de pre-accelerare MVP Academy si este, dincolo de toate, o solutie de preventie si management al riscului bolilor profesionale, care asigura legatura angajatilor din companii cu experti in domeniul sanatatii (antrenori personali, nutritionisti, kinetoterapeuti etc).

Startup-ul romanesc evaluat la 4,2 milioane de dolari are si un partener de incredere: Compania Wellington (cunoscuta pana acum sub numele de Max Relax) care are deja in portofoliu peste 100 de corporatii.

Oricum, sansele sunt mari ca acest proiect sa fie unul de succes sunt foarte mari, mai ales ca este sustinut de cel mai apreciat accelerator in domeniul sanatatii din SUA, Health Wildcatters.

Lansarea getfittter™ a fost anuntata miercuri de Dan Nica, Bogdan Predusca si Alina Grozescu. Acestia au vorbit despre lansarea primei versiuni a platformei web si deschiderea fazei de beta testing pentru getfittter™.

In decursul acestei luni, startup-ul va lansa si o versiune imbunatatita a aplicatiei lor mobile de iOS care "functioneaza perfect cu partea de web", se arata in comunicatul antreprenorilor romani.

Daca deocamdata asistam doar la varianta beta, varianta comerciala este anuntata pentru septembrie 2015.

Intre timp, companiile avangardiste sunt invitate sa-si inscrie angajatii pentru a intelege mai bine despre ce e vorba.

Invitatie la testing

"Orice companie care doreste sa participe in programul nostru pilot de beta testing va putea inregistra in mod gratuit pe platforma noastra pana la 1000 de utilizatori.
Suntem constienti de faptul ca numai lucrand direct cu viitorii nostri clienti vom putea obtine feedback relevant si valoros care ne va ajuta sa imbunatatim considerabil produsul. Doar impreuna putem oferi cea mai buna experienta disponibila pe piata!" spune Bogdan Predusca, CEO & Co-fondator.

Obiectivul getfittter Inc. in acest moment este de a invata din interactiunea utilizatorilor reali cu produsul lor si de a-l perfectiona pentru faza de lansare comerciala.

"Pe parcursul programului pilot vom itera si extinde permanent ecosistemul nostru de wellness si ne propunem sa lansam prima versiune comerciala la inceputul lui Septembrie 2015", zice Predusca.

Startup-ul are si o ancora puternica in mediul corporate

Compania Wellington (cunoscuta pana acum sub numele de Max Relax) va fi partenerul exclusiv al getfittter™ pe piata de corporate wellness din Romania si va gestiona relatia cu toate companiile interesate de acest serviciu.

Portofoliul Wellington de clienti deja existenti face din start platforma accesibila angajatiilor unui numar de peste 100 de corporatii.

Statisticile privind sanatatea angajatilor, ingrijoratoare

In Europa sedentarismul cauzeaza de doua ori mai multe decese decat obezitatea, sugereaza un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cambridge publicat anul acesta in American Journal of Clinical Nutrition. Studiul s-a realizat pe parcursul a 12 ani si a implicat 334.161 de persoane.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat de mai multi ani un avertisment asupra inactivitatii fizice si a faptului ca aceasta contribuie la aparitia diverselor boli cardiovasculare, diabetului, osteoporozei etc.

Presedintele Societatii Romane de Medicina Muncii, Eugenia Naghi, declara ca, potrivit statisticilor, numarul cazurilor noi de boli profesionale ajunge chiar si la 2.000 in fiecare an.

D.R.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 04 Martie 2015, ora 14:33

 Articol citit de 5342 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor