Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Start Up > Finantare Start Up
A   A   A

Un nou program de investitii in startup-uri pentru antreprenorii din Transilvania

Un nou program de investitii in startup-uri pentru antreprenorii din Transilvania
Foto: Seed For Tech
Antreprenori sau experti din diverse domenii, care au o idee de produs software si cauta un partener pentru implementarea produsului si dezvoltarea afacerii, au posibilitatea de a se inscrie in programul Seed For Tech.
Programul se desfasoara in Cluj-Napoca, incepand cu luna aprilie 2015 si este realizat in parteneriat cu Fortech, companie de servicii software cu peste 10 ani de experienta pe piata.

Seed For Tech se constituie sub forma unui program de investitii pentru dezvoltarea de produse software, care insoteste fondatorul in fiecare stadiu de viata al produsului, de la idee la implementare si comercializare.

Fondatorii care intra in program vor beneficia de sprijinul unei echipe in dezvoltarea produsului software precum si de sprijin financiar, suport in cercetarea pietei si validarea ideii, consultanta in elaborarea strategiei de marketing, suport logistic si ulterior conexiune cu o retea de posibili investitori, clienti si mentori.

Modelul este structurat in trei faze, fiecare faza adresand un set de aspecte specifice unei etape din dezvoltarea startupului.

Programul se adreseaza antreprenorilor sau fondatorilor care au expertiza intr-un domeniu de activitate, au o idee de business si se afla in cautarea unui partener impreuna cu care sa dezvolte produsul si afacerea. Se pot inscrie in program atat antreprenori cu proiecte aflate in stadiul de idee, cat si cei care au format deja o echipa.

"Ideea programului a prins contur in urma unor interactiuni cu diversi potentiali antreprenori. Prea multe idei raman blocate intru-un stadiu initial de dezvoltare din cauza unui cumul de probleme.

Aceste probleme variaza de la lipsa capitalului initial, a unui partener tehnic, expertiza in zona de marketing sau de business si altele. Impreuna cu Fortech, in calitate de investitor si partener de dezvoltare, am reusit sa propunem o formula care sa solutioneze aceste provocari.

Valoarea adaugata a programului deriva atat din aportul de resurse si expertiza, precum si din orientarea acestuia pe termen lung", mentioneaza Mircea Vadan, Investment Manager Seed For Tech.

"Interesul nostru in zona dezvoltarii de produse si solutii software, cumulat cu maturitatea si stabilitatea modelului de business la care am ajuns acum ne permite sa directionam resurse in construirea programului Seed For Tech.

De asemenea, expertiza tehnica, de management si de marketing acumulata prin colaborarea cu parteneri de pe piata internationala au fost factori determinanti in decizia de a constitui o structura de dezvoltare de produse si investitii in startupuri", a declarat Calin Vaduva, CEO Fortech si investitor in Seed For Tech.
Facebook ShareTweet
 Luni, 04 Mai 2015, ora 12:22

 Articol citit de 5271 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor