Un startup slovac si-a propus sa dezvolte "cel mai avansat automobil zburator" VIDEO

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 13:45
4445 citiri
Un startup slovac si-a propus sa dezvolte "cel mai avansat automobil zburator" VIDEO
Foto: AeroMobil

Doi antreprenori, Juraj Vaculik si Stefan Klein, au prezentat recent ceea ce ei au numit "cel mai avansat automobil zburator", despre care spun ca se comporta ca un automobil normal, insa, cand este intr-un spatiu deschis de numai 200 de metri, isi poate intinde aripile pentru a decola.

Cei doi au fondat compania AeroMobil pentru a lucra la acest proiect, si au prezentat un prototip al automobilului zburator, static deocamdata, la Viena saptamana trecuta. Automobilul are doua locuri si foloseste combustibil obisnuit. Si pentru ca viteza de decolare este de numai 130 de kilometri pe ora, nu are nevoie de aeroport. In zbor, acesta poate parcurge 700 de kilometri - distanta dintre New York si Toronto, scrie Bloomberg.

"Unii ar putea crede ca este o jucarie", a spus Vaculik la la Festivalul Pionierilor, o conferinta anuala care reuneste la Viena startup-uri. "Insa noi chiar credem ca acesta va schimba modul de transport personal".

Foto: Aeromobil

Primul automobil "zburator" a fost conceput in 1917, cand Curtiss Autoplane si-a prezentat inovatia la o expozitie din New York. Insa conceptul de "automobil-zburator" a ramas la fel de greu de realizat ca si robotul "menajera" din serialul de desene animate "The Jetsons".

Foto: Aeromobil

Chiar daca AeroMobil va reusi sa produca un automobil zburator sigur, cu un pret accesibil, o alta problema ar fi intrarea pe piata. Guvernele nu au fost foarte receptive la ideea de a permite unui astfel de automobil sa decoleze de pe autoastrazi, a adaugat spune Vaculik, care ocupa functia de director executiv la AeroMobil. El a spus ca un zbor de test public, ce trebuia sa aiba loc saptamana trecuta, a fost anulat.

Foto: Aeromobil

Vaculik a adaugat ca spera sa obtina permisiunea de a vinde astfel de automobile in tarile cu reglementari mai permisive, cum ar fi Australia, Brazilia si unele din Orientul Mijlociu. El a mai spus ca mai are nevoie pentru finalizarea AeroMobil 3.0 de cel putin doi ani. "Exista 100 de ani de birocratie pentru spatiul aerian si 100 de ani de birocratie pentru drumuri", a adaugat Vaculik.

Foto: Aeromobil

Juraj Vaculik, care a lucrat in publicitate, s-a asociat cu Stefan Klein, care a spus ca a inceput sa dezvolte primul astfel de automobil in urma cu 25 de ani. Klein a fost seful unui departament al Academiei Slovaciei de Arte si Design. De asemenea, a mai lucrat si la dezvoltarea unui excavator pentru o companie elvetiana si a unui automobil electric pentru terenurile de golf.

Cei doi au avut grija ca noul automobil zburator sa aiba un design atragator. "Daca nu va arata bine, ca design, nu va atrage cleinti", a mai spus Vaculik si a adaugat ca pretul nu va fi unul mic, ci asemanator cu al unui "roadster de lux", plus al unui mic avion.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#AeroMobil, #automobilul zburator, #startup slovacia , #Antreprenori