White&Case a incheiat un contract sub 40.000 de euro cu EnergoNuclear

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 11:02
1804 citiri
White&Case a incheiat un contract sub 40.000 de euro cu EnergoNuclear

Firma de avocatura White&Case a semnat contractul cu EnergoNuclear, compania care realizeaza reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda, pentru sub 400.000 euro, contract ce este valabil timp de zece luni, a declarat Agentiei NewsIn directorul general al EnergoNuclear, Dan Ionescu. 

"Contractul a fost semnat in urma cu cateva zile, intrand in vigoare in momentul semnarii si va fi valabil zece luni, pana la 30 septembrie 2010, cand expira etapa de pre-proiect.

EnergoNuclear a luat decizia de a acorda contractul de asistenta juridica firmei White&Case datorita experientei si expertizei internationale, in conformitate cu legislatia in vigoare", a precizat Dan Ionescu.

Acesta a afirmat ca acest contract are un obiect restrans de activitate fata de cum era prevazut in licitatia initiala.

Dan Ionescu a mentionat totodata faptul ca, desi acest consultant juridic a fost ales mai tarziu decat era prevazut initial, compania este in grafic in ceea ce priveste realizarea viitoarelor reactoare de la Cernavoda si ca "proiectul nu este intarziat".

EnergoNuclear a lansat in luna iulie o licitatie restransa accelerata, pentru servicii de asistenta juridica, licitatie ce prevedea atunci un contract in valoare de 700.000 euro, fara TVA, cu o durata de un an (12 luni).

Aceasta licitatie initiala a fost castigata de White&Case, dar ulterior licitatia a fost contestata.

Dan Ionescu a precizat ca EnergoNuclear a declarat acum White&Case firma castigatoare pentru asistenta juridica, in urma unei atribuiri directe.

Nuclearelectrica si cei sase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GdF-Suez, Enel, Iberdrola si RWE Power, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (SC EnergoNuclear SA) care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.

In urma negocierilor, s-a decis ca impartirea actiunilor intre partenerii de proiect sa fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal si Iberdrola, fiecare cate 6,2%.

Unitatile 3 si 4 ar urma sa fie puse in functiune dupa 2016.

Costul estimat pentru cele doua reactoare este de patru miliarde de euro, iar fiecare unitate va avea o putere instalata de 720 MW.

Durata de viata a unei unitati este de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii pana la 40 de ani.

Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda vor folosi tehnologie de tip CANDU 6.

Procesul de negociere cu cei sase investitori interesati a inceput la 4 decembrie 2007. 

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#white&case, # contract, # euro, # energonuclear , #Consultanta juridica