Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

ANAF recupereaza o parte din prejudiciul din dosarul Poteras: A vandut un teren din nordul Capitalei, cu 3,4 milioane de euro

ANAF recupereaza o parte din prejudiciul din dosarul Poteras: A vandut un teren din nordul Capitalei, cu 3,4 milioane de euro
Foto: Facebook/ Cristian Poteras
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a vandut la licitatie un teren de peste 15.000 de metri patrati, aflat intr-o zona rezidentiala din nordul Capitalei, cu suma peste 3,4 milioane de euro.
Terenul de 15.210 mp. este situat pe Aleea Matelotilor nr. 31-43, in Sectorul 1, si era proprietatea omului de afaceri Marian-Jean Capatina, implicat in mai multe tranzactii imobiliare mediatizate din Capitala.

Banii urmeaza sa acopere o parte din prejudiciul din dosarul fostului primar al Sectorului 6 Cristian Poteras, condamnat la opt ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu, privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane. Decizia definitiva a fost data in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti.

"La licitatia organizata de ANAF au participat doi ofertanti, iar bunul a fost adjudecat la pretul de 16.536.900 de lei (peste 3,4 milioane de euro)," anunta ANAF, intr-un comunicat de presa transmis Ziare.com.

19,9 milioane de euro, confiscate

Atunci cand Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Poteras si alti sase functionari din Primaria Sectorului 6, instanta a decis si desfiintarea a sase titluri de proprietate pentru terenuri intravilane emise de fostul edil si mai multe contracte de vanzare-cumparare.
Aceeasi instanta a dispus si confiscarea mai multor sume de bani. Printre acestea era si cea de 19,9 milioane de euro de la Marian-Jean Capatina, care reprezinta pretul obtinut din vanzarea a doua terenuri din Sectorul 6 al Capitalei, de 16.831,03 mp, respectiv 3.053,68 mp.

Inedit, Marian-Jean Capatina nu a avut nicio calitate in proces, dar magistratii au aplicat procedura confiscarii speciale in acest caz. Pentru recuperarea acestor bani, magistratii au pus sechestre asiguratorii.

"Dispune luarea masurii asiguratorii a sechestrului, in vederea confiscarii speciale, asupra tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand lui Capatina Marian-Jean (Capatina Marco Jean), pana la concurenta sumei de 19.900.000 de euro", se arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti.

Acuzatiile DNA

Potrivit anchetei DNA din acest caz, reconstituirile drepturilor de proprietate pe imobilele din ancheta care-l viza pe Poteras s-au facut in avantajul unui grup de persoane din care facea parte si Marian-Jean Capatina.

Era vorba de terenuri apartinand, in mare parte, domeniului public ori domeniului privat al Municipiului Bucuresti sau ale Clubului Sportiv Rapid, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie si Petrochim ...citeste mai departe despre "ANAF recupereaza o parte din prejudiciul din dosarul Poteras: A vandut un teren din nordul Capitalei, cu 3,4 milioane de euro" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 24 Februarie 2020, ora 16:02

 Articol citit de 1599 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor