Australia pune la respect corporatiile: Vor plati integral impozitul pe profit!

Marti, 21 Martie 2017, ora 17:47
7723 citiri
Australia pune la respect corporatiile: Vor plati integral impozitul pe profit!
Foto: The Coinsultants

Metoda prin care corporatiile reusesc sa evite plata impozitelor pe profitul realizat in interiorul unui stat, aceea a dirijarii acestuia catre diverse paradisuri fiscale, pare sa nu mai functioneze in Australia.

Noul sistem de impozitare conceput de guvernul australian vizeaza companiile multinationale care inregistreaza venituri mai mari de 1 miliard de dolari australieni, anunta BBC.

Astfel, Facebook sau Google, doua corporatii cu venituri mari realizate la antipozi, s-ar putea trezi nevoite sa plateasca impozit pe intregul profit realizat in Australia, in caz contrar riscand amenzi de pana la 40% din cifra de afaceri.

Scott Morrison, ministrul de Finante din Australia, sustine ca guvernul tarii sale a inzestrat Fiscul cu "puterea, resursele si amenzile necesare pentru a-si face treaba cu brio".

Estimarile facute de oficiali arata ca nivelul de colectare al impozitelor ar trebui sa creasca cu aproximativ 2 miliarde dolari australieni (aproximativ 1,3 miliarde euro) numai in acest an.

Implementarea legii catre vizeaza tacticile de evitare a impozitelor folosite de catre multinationale a durat aproape 2 ani, in 2015, cand proiectul a intrat in dezbatere, in tara existand 30 de corporatii care nu plateau taxe catre stat.

In acest moment insa, numarul companiilor multinationale vizate de anchetele oficialilor de la Canberra a ajuns la 59, inspectorii fiscali deruland 71 de operatiuni de audit in aceste firme.

Inclusiv corpul specialistilor care lucreaza la aceste dosare a fost marit cu 1.000 de experti contabili, care vor urmari indeaproape activitatea companiilor prezente pe piata australiana si conturile celor mai bogate persoane din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozite corporatii Australia, #lege corporatii Australia, #evaziune fiscala corporatii, #paradisuri fiscale , #Impozit venit