Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

Avertisment: Cereri false pentru plata taxelor la marcile internationale

Avertisment: Cereri false pentru plata taxelor la marcile internationale
Dat fiind faptul ca numarul solicitantilor pentru inregistrarea marcilor comunitare si internationale a crescut foarte mult in ultimi 3 ani si numarul rau voitoriilor sau celor care doresc sa faca un profit frumos profitand de neatentia solicitantilor a crescut ne precizeaza Elena Grecu Manager la Nomenius.
Pe fiecare client care doreste sa inregistreze o marca comunitara si/sau internationala ii avertizam de aceste metode, tehnici la care apeleaza aceste false institutii.

Cererile despre care discutam pot veni atat prin fax, email sau chiar posta continand informatii in mare parte a oficiilor de inregistrare marci (cele oficiale) cu mentiuni prezentate in chenare accentuate unde se specifica modalitati de plata, valorile si conturile unde trebuie sa fie virate sumele aferente marcilor inregistrate mai precizeaza Av. Elena Grecu.

Aceste companii pot utiliza nume care seamana denumirile unor instututii din domeniul proprietatii intelectuale, de exemplu USPTO (United States Patent and Trademark Office's), W.B.I.P. (World Bureau Intellectual Property), sau alte denumiri care sa insele foarte usor solicitantul pentru a face plata in conturile mentionate de catre acestia, unul dintre ele fiind Statele Unite ale Americii", "US".

Av. Elena Grecu de la Nomenius ne prezinta o lista scurta cu cei care trimiti solicitantilor care doresc sa inregistreze o marca international cereri de plata false:IPTS - International Patent and Trademark Service Novislink limited
IPTS - International Patent and Trademark Service
UPTS - Universal Patents and Trademarks Service
WIPT - Registration of International Patent
WIPT - Registration of International Patent
WDTP - Worldwide Database of Trademarks and Patents
WPTI - World Patent and Trademark Index
ODM - Patent Trademark Register European Central Register of Brands and Patents Euro IP Register
RIPT - Registration of International Patent
CPTD - Central Patent & Trademark Database
WOIP - Globex World Organisation Intellectual Property
WBIP - World Bureau for Intellectual Property

WIPO (World Intellectual Property Organization) si USPTO (United States Patent and Trademark Office) au facut cunoscute aceste informatii despre firmele care trimit cereri de plata false, USPTO rugand pe cei care doresc sa inregistreze marci internationale valabile pentru Statele Unite sa fie atenti si sa nu asocieze firme private cu USPTO.

USPTO mentioneaza faptul ca unii solicitanti care au despus marci spre inregistrare au reclamat plata taxelor pentru aceste companii private, crezand ca aceste taxe sunt necesare pentru inregistrare cerute chiar de catre USPTO.

Toata corespondenta oficiala va fi de la "Oficiul marci si brevet al Statelor Uite ale Americii" cu adresa postala: "Alexandria, VA 22313-1450 oficiul postal nr 1450" iar daca va fi prin email trebuie sa contina numele de domeniu "@ uspto.gov."

Ca o recomandare venita din partea Elenei Grecu de la Nomenius, orice scrisoare sau informare pentru plata unei sume de bani care poate fi intre 500 si aproximativ 2000 EURO si sunteti sceptici in privinta ei, apelati la un specialist in proprietate intelectuala sa va confirme autenticitatea acesteia.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 09 Februarie 2014, ora 10:15

 Articol citit de 3461 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor