Beneficiile de asistenta sociala se suspenda 5 luni. Vezi cine nu va beneficia

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 15:45
1882 citiri
Beneficiile de asistenta sociala se suspenda 5 luni. Vezi cine nu va beneficia

Persoanele care nu isi achita taxele si impozitele locale se vor alege cu suspendarea beneficiului de asistenta sociala pe o perioada de cinci luni, potrivit unei ordonante de urgenta, a informat miercuri Guvernul.

Actul normativ adoptat marti seara de Guvern prevede modalitati de penalizare pentru persoanele care primesc beneficii sociale si nu platesc taxele si impozitele locale, astfel incat sa fie implementate prevederile Legii asistentei sociale.

"Se suspenda pe o perioada de 5 luni beneficiul de asistenta sociala acelor persoane care nu isi vor achita taxele si impozitele locale", se arata in comunicatul Guvernului.

De asemenea, OUG adoptata in sedinta de marti seara prevede modificarea Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei.

Modificarea introduce sanctiunea de suspendare a dreptului in situatia in care titularul alocatiei pentru sustinerea familiei nu depune in termenul prevazut de lege declaratia pe propria raspundere in vederea mentinerii acordarii dreptului.

Actul normativ adoptat marti de Guvern mai stabileste ca toate beneficiile sociale se raporteaza la indicatorul social de referinta, care are valoarea de 500 de lei, fara a fi modificate cuantumurile beneficiilor si indemnizatiilor sociale, acestea ramanand la acelasi nivel exprimat in lei si reglementat in prezent, se mai arata in comunicat.

In cazul alocatiei de stat pentru copii, cuantumul se reglementeaza prin raportare la indicatorul social de referinta prin aplicarea unui indice social de insertie.

De asemenea, se reglementeaza acordarea alocatiei de stat pentru copiii cu handicap din institutiile rezidentiale de asistenta sociala, in cuantum majorat cu 100%, fara discriminare.

In cazul indemnizatiei pentru cresterea copilului si a stimulentului de insertie, acestea se raporteaza la indicatorul social de referinta, de 500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozite locale, #burse asistenta sociala, #suspendare asistenta sociala, #plata taxe locale , #Taxe locale