De unde vrea ANAF să mai strângă bani. ”În urma analizelor făcute a rezultat un risc de neconformare pe acest segment”

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 13:35
1110 citiri
De unde vrea ANAF să mai strângă bani. ”În urma analizelor făcute a rezultat un risc de neconformare pe acest segment”
Clădire ANAF FOTO: anaf.ro

După profesori care dau meditaţii şi saloane de înfrumuseţare, ANAF a mai găsit două categorii de contribuabili unde ar putea să mai aplice taxe.

Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că va extinde şi la nivelul cabinetelor medicilor stomatologi campania de informare pe care a derulat-o în rândul profesorilor pentru veniturile din meditaţii, precum şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor si din activităţi de înfrumuseţare.

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş a transmis că, în perioada următoare, Fiscul ar putea declanşa verificări mai eficiente şi în privinţa veniturilor obţinute din închiriere pe platforme precum Booking şi Airbnb.

Potrivit acestuia, ANAF a identificat o zonă de neconformare fiscală în rândul medicilor stomatologi.

"Ţinem foarte mult la prevenţie. În urma analizelor de risc făcute la nivelul ANAF, a rezultat un risc de neconformare ridicat pe acest segment de activitate. Vom trimite scrisori personalizate, vom face ghiduri, vom încerca să mediatizam ce au de făcut. Dar este normal ca şi beneficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, aşa cum este normal când plătesc sumele de bani", a spus Heiuş referitor la cabinetele stomatologice, conform Profit.ro.

ANAF vrea totodată mai mulţi bani de la cei cu venituri obţinute pe platforme precum Airbnb şi Booking. Heiuş a afirmat că o zonă de neconformare a fost identificată şi în privinţa veniturilor obţinute prin platforme de închiriere pe perioade scurte, cum sunt Airbnb sau Booking. Dacă în prezent obţinerea de informaţii de la aceste platforme decurge mai greoi decât are nevoie Fiscul, în perioada următoare o directivă europeană va da ANAF instrumentele necesare pentru a accesa facil aceste informatii, susţine şeful ANAF. ...citeste mai departe despre "De unde vrea ANAF să mai strângă bani. ”În urma analizelor făcute a rezultat un risc de neconformare pe acest segment”" pe Ziare.com

#ANAF, #taxe dentisti, #inchiriere Booking, #Airbnb, #meditatii , #Stiri Taxe si impozite