Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

Directorul OMV Petrom: In contextul pandemiei, consumul de carburanti va scadea in acest an cu 10% si cererea nu va reveni pana in 2022

Directorul OMV Petrom: In contextul pandemiei, consumul de carburanti va scadea in acest an cu 10% si cererea nu va reveni pana in 2022
Foto: Pixabay
Consumul de carburanti va scadea in acest an cu 10%, ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar cererea nu va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie mai devreme de anul 2022, a afirmat, miercuri, Radu Caprau, directorul de Downstream Oil al OMV Petrom, intr-o conferinta de presa.
"In trimestrul al doilea, cererea de produse petroliere a fost puternic afectata, ceea ce se va reflecta in scaderi pe tot anul, chiar daca vedem o tendinta de recuperare in aceasta perioada, mai buna decat am estimat initial. Credem ca rezultatele pe acest an vor fi cu aproximativ 10% mai mici decat in 2019, in ceea ce priveste cererea de carburanti", a spus Caprau.

Intrebat despre momentul la care piata va reveni la nivelurile de dinainte, el a aratat ca acest lucru nu se va intampla mai devreme de anul 2022.
Potrivit raportului din primul semestru al companiei, remis miercuri, in prima jumatate a acestui an cererea de carburanti pe segmentul de retail (populatie) a scazut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cea mai puternica scadere a fost in trimestrul al doilea al anului, respectiv 25% fata de trimestrul al doilea din 2019.

OMV Petrom a obtinut in prima jumatate a acestui an un profit net de 867 milioane de lei, in scadere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile din vanzari au fost de 10,069 miliarde de lei, in scadere cu 11%. ...citeste mai departe despre "Directorul OMV Petrom: In contextul pandemiei, consumul de carburanti va scadea in acest an cu 10% si cererea nu va reveni pana in 2022" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 13:32

 Articol citit de 1963 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor