Dragnea: In 2013 fiecare primarie va decide daca majoreaza sau nu taxele locale

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 15:00
2352 citiri
Dragnea: In 2013 fiecare primarie va decide daca majoreaza sau nu taxele locale
Foto: exclusivnews.ro

Incepand cu 2013 fiecare primarie va decide daca majoreaza sau nu impozitele si taxele locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani (16,05%), a anuntat joi vicepremierul Liviu Dragnea, precizand ca obligativitatea prevazuta in Codul Fiscal va fi eliminata in sedinta de guvern din 4 ianuarie

"Pana in prezent, autoritatile locale aveau obligativitatea sa indexeze impozitele si taxele locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani (16,05%, n.r.), in baza unei HG aprobate de Guvern. Noutatea o reprezinta faptul ca incepand cu anul 2013 Guvernul stabileste ca impozitele si taxele locale sa poata fi indexate cu rata inflatiei, insa ramane la nivelul fiecarei atoritati locale decizia de oportunitate, daca maresc sau nu taxele locale", a explicat Liviu Dragnea.

El a precizat ca in sedinta de guvern din 4 ianuarie va fi modificat Codul Fiscal prin ordonanta simpla, pentru a da posibilitatea fiecarei autoritati locale sa indexeze sau nu taxele si impozitele locale. "Codul Fiscal preve in prezent obligativitatea pentru autoritatile locale ca, in momentul aprobarii HG privind indexarea cu rata inflatiei, sa o si aplice. Modificarea din 4 ianuarie va da posibilitatea fiecarui primar sa aplice sau nu aceasta indexare", a mai aratat Dragnea.

Totodata, el a precizat ca indexarea cu 16,05% nu se aplica pentru autoturisme, asa cum gresit declarase anterior purtatorul de cuvant al guvernului. Intrebat care sunt criteriile pe baza carora primariile vor decide daca majoraza sau nu impozitele si taxele locale, vicepremierul PSD a spus ca fiecare autoritate locala in parte, fiecare consiliu local stabileste criteriile respective.

#majorari taxe locale, #taxa locala, #primarii taxe locale , #Taxe locale