Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

E oficial: 4% din sumele colectate din jocurile de noroc merg la Fondul cinematografic

E oficial: 4% din sumele colectate din jocurile de noroc merg la Fondul cinematografic
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care 4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc se directioneaza anual catre Fondul cinematografic.
Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 13 alin. (1) lit. e1) din Ordonanta Guvernului nr. 39/2005, in sensul majorarii, de la 2% la 4%, a procentului din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc, directionat anual catre Fondul cinematografic.

"Un procent de 4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul jocurilor de noroc va fi directionat anual catre Fondul cinematografic pentru incurajarea si sustinerea industriei cinematografice.

Suma se vireaza Fondului cinematografic de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala pana la data de 31 mai a anului in curs pentru anul precedent si nu se supune regularizarii conform prevederilor articolului 66 alineatul (1) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare", prevede legea.

In termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prevederilor prezentei legi, Ministerul Finantelor Publice elaboreaza procedura de aplicare a dispozitiilor prevazute in Ordonanta Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, cu completarile si modificarilor ulterioare. ...citeste mai departe despre "E oficial: 4% din sumele colectate din jocurile de noroc merg la Fondul cinematografic" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 27 Aprilie 2020, ora 18:04

 Articol citit de 1454 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor