Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

Firmele care platesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificatie de 5% sau 10%

Firmele care platesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificatie de 5% sau 10%
Foto: Ziare.com
Contribuabilii platitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare si plata, care platesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipata aferenta aceluiasi trimestru, pana la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiaza de o bonificatie de 5% sau 10%, calculata asupra impozitului pe profit datorat, a informat Ministerul de Finante.
Pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, pana la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiaza de o bonificatie de 10% calculata asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Marii contribuabili vor avea o bonificatie de 5%, in timp ce contribuabilii mici si mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.

"Prevederile se aplica in mod corespunzator si pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, daca platesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipata trimestriala pana la termenul scadent cuprins in perioada 25 aprilie-25 iunie 2020", arata Ministerul de Finante.

Bonificatiile se vor aplica si pentru companiile de turism si de alimentatie publica, privind impozitul specific unor activitati, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.

Contribuabilii determina impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microintreprinderilor, de plata, prin scaderea din impozitul datorat a bonificatiei calculata potrivit actului normativ aprobat.

Pentru platitorii de impozit pe profit, bonificatia calculata potrivit actului normativ aprobat, se inscrie in mod distinct in declaratia anuala de impozit pe profit.Citeste si:
Impozitele si taxele neplatite la timp nu vor fi penalizate pana la 30 de zile dupa incetarea starii de urgenta ...citeste mai departe despre "Firmele care platesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificatie de 5% sau 10%" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 27 Martie 2020, ora 11:35

 Articol citit de 1191 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor