Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

Guvernul vrea scutirea de taxe vamale si TVA a importurilor destinate prevenirii si combaterii COVID

Guvernul vrea scutirea de taxe vamale si TVA a importurilor destinate prevenirii si combaterii COVID
Foto: Arhiva Ziare.com
Ministerul Finantelor Publice a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale si TVA pentru importurile destinate prevenirii si combaterii raspandirii coronavirusului COVID-19, informeaza MFP printr-un comunicat remis, joi.
Scutirea de taxe vamale si TVA va fi acordata pentru importurile de echipamente de protectie, alte dispozitive sau echipamente medicale, medicamente efectuate de organizatii de stat, de organizatii caritabile sau filantropice, aprobate de autoritatile competente sau de agentii/organizatii pentru ajutor in caz de dezastre.
Bunurile importate vor fi distribuite/puse la dispozitie gratuit victimelor dezastrelor ori pentru satisfacerea nevoilor legate de prevenirea, limitarea si combaterea raspandirii focarului COVID-19.

Comisia Europeana urmeaza sa emita decizia de aprobare la finalul acestei saptamani. ...citeste mai departe despre "Guvernul vrea scutirea de taxe vamale si TVA a importurilor destinate prevenirii si combaterii COVID" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 26 Martie 2020, ora 18:50

 Articol citit de 1348 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor