Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

Jurnalistii vor fi scutiti de impozitul pe venit. Legea a trecut de Parlament

Jurnalistii vor fi scutiti de impozitul pe venit. Legea a trecut de Parlament
Foto: Ziare.com
Propunerea legislativa care prevede ca jurnalistii si tehnicienii in radiodifuziune si televiziune sunt scutiti de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor si din drepturile de proprietate intelectuala, a trecut marti de Camera Deputatilor, decizionala.
Urmeaza ca legea sa fie trimisa acum catre presedintele Klaus Iohannis la promulgare.

Au fost 174 de voturi "pentru", 2 "impotriva" si 91 de abtineri.

Propunerea legislativa pentru completarea Codului Fiscal a fost initiata de deputatul PSD Valeriu Steriu si semnata de 27 de parlamentari PSD, ALDE si PMP.

Astfel, potrivit proiectului, la articolul 7 din Codul Fiscal va fi introdusa definitia activitatii de jurnalism ca fiind "cercetarea, investigarea, interpretarea si comunicarea stirilor si informatiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului si a altor mijloace de informare in masa, respectiv controlul functionarii tehnice a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile radio si de televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, care se desfasoara in baza unui contract de munca si a unui contract de drepturi de autor".

Totodata, la articolul 60 referitor la scutirile impozitului pe venit sunt introduse "persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin (1) - (3), si pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, ca urmare a desfasurarii activitatii de jurnalism, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al ministrului Finantelor".

-revenim cu detalii- ...citeste mai departe despre "Jurnalistii vor fi scutiti de impozitul pe venit. Legea a trecut de Parlament" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 11 Februarie 2020, ora 14:17

 Articol citit de 1285 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor