În avalanșa de scumpiri, parlamentarii mai dau o palmă românilor: cresc impozitele. „Este ultima bomboană de pe colivă”

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 22:40
803 citiri
În avalanșa de scumpiri, parlamentarii mai dau o palmă românilor: cresc impozitele. „Este ultima bomboană de pe colivă”

Codul fiscal a fost modifica miercuri, 12 octombrie, de Senat, care a adoptat amendamentele pentru modificarea legii.

Prin noile prevederi, grila de impozitare pentru cladirile rezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice a fost majorata cu pana la 50%, dar marja in care se pot stabili impozitele locale pe teren si imobile a ramas aceeasi, 0,08 - 0,2%.

Modificarea apartine coalitiei de guvernare, care a sustinut modificarea impozitelor. Reprezentantii PSD si PSD au sustinut ca autoritatile locale pot decide daca vor mari impozitele cu pana la 50 la suta sau nu.

"Conform amendamentului votat in Comisia de buget, se modifica grila de impozitare, dar marja in care poti stabili impozitele locale pe teren si imobile ramanand aceeasi: 0,08 - 0,2%. Exista o crestere a acestei grile cu pana la 50%, dar din deciziile consiliilor locale, situatia in oricare dintre localitatile din Romania poate fi de la scaderea pana la cresterea taxelor si impozitelor. Poate ramane si la fel. Daca un oras ar avea astazi un coeficient de 0,12% votat de consiliul local si ar decide ca merg pe 0,08% in aceasta varianta, impozitele ar scadea", a declarat liderul senatorilor PSD, Radu Oprea.

Analistul fiscal Adrian Negrescu a declarat pentru Ziare.com ca va fi o noua provocare pentru romani cresterea impozitelor.

"Cresterea impozitelor pe locuinte este ultima bomboana pe coliva economica care ne asteapta sa o,, degustam'' in 2023. In goana disperata dupa bani, pentru a mentine un aparat public urias, nereformat, politicienii se dovedesc dispusi de a canta,, Vesnica pomenire" economiei romanesti", a declarat Adrian Negrescu.

Analistul este de parere ca prevederea are rolul de a rotunji bugetele locale.

"Primarii au nevoie urgenta de bani in conditiile in care pentru mai mult de jumatate dintre primariile din tara, bugetul de salarii depaseste nivelul incasarilor din taxe si impozite locale.

Cresterea taxelor si impozitelor locale nu va face altceva decat sa creasca si mai mult inflatia, pentru ca toate costurilor vor fi trecute de firme in preturile de vanzare ale bunurilor si serviciilor pe care le comercializeaza.

Pentru populatie va reprezenta inca o lovitura financiare, dupa cele incasate din zona de inflatie. Pentru cei care isi doresc o casa mai mare, sa isi faca un viitor in aceasta tara, sa ramana aici ...citeste mai departe despre "In avalansa de scumpiri, parlamentarii mai dau o palma romanilor: cresc impozitele. "Este ultima bomboana de pe coliva"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere impozite, #impozite, #taxe si impozite , #Stiri Taxe si impozite