Ministrul Internelor: Taxele si impozitele locale nu pot creste inainte de 2014

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 18:17
2504 citiri
Ministrul Internelor: Taxele si impozitele locale nu pot creste inainte de 2014

Taxele si impozitele locale nu mai pot fi majorate in 2013 pentru ca legea prevede modificarea lor cu cel putin sase luni inainte de inceperea noului an, a declarat, joi, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa.

"Trebuie sa fac o precizare: in conformitate cu Codul fiscal, la articolul 292, si Legea 27 privind impozitele si taxele locale, acestea se revizuiesc prin hotarare de guvern, adica limitele minime si maxime, o data la trei ani. Acest lucru trebuia sa se petreaca in prima parte a anului. Impozitele si taxele locale trebuie sa se modifice cu sase luni inainte, ori noi suntem cu doua luni inainte de inceperea anului bugetar 2013", a declarat Dusa, citat de Mediafax.

Ministrul a spus ca daca limitele trebuie aprobate din trei in trei ani, "asta nu inseamna ca se majoreaza impozitele si taxele locale, mai ales ca acestea, pana la urma, se aproba prin hotarari ale consiliilor locale".

"Din punct de vedere legal, oricum nu exista aceasta posibilitate pentru anul 2013, ci pentru anul 2014", a spus Dusa.

Finantele argumenteaza decizia de majorare a impozitelor: Este inclusa in acordul cu FMI

MFP a publicat, miercuri, proiectul de HG privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%.

Proiectul de hotarare care reglementeaza o majorare a fost scos de pe site-ul ministerului, dupa ce premierul a declarat ca nu stia nimic despre o astfel de masura. O majorare ar fi posibila doar in urma deciziei autoritatilor locale, sustine Victor Ponta.

Guvernul se cearta pe impozitele locale: Cresc sau nu cresc in 2013?

#Dusa declaratii taxe, #majorare impozit Dusa, #declaratii Mircea Dusa taxe impozite , #Taxe locale